Det kan vara svårt att veta exakt hur många kalorier något innehåller. Kostdagbokens kaloritabell ger dig svar.

Kokt ägg med fruktsallad och getost

Unna dig en riktigt läcker frukost med bara 223 kcal och massor av proteiner.

9 januari 2014 av I FORM-redaktionen

Kokt ägg med fruktsallad och getost

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 3 minuter

Tillagningstid: 7 minuter

Tid totalt: 10 minuter

INGREDIENSER

1 ägg

1 fikon

20 g bär

3 physalis

1 grapefruktklyfta

100 g gurka

15 g getost

1 tsk flädersaft

Garnering:

Myntablad

salt och peppar till ägget

Gör så här:

Lägg ägget i en gryta med kokande vatten, koka det i sju minuter och häll kallt vatten över. Skär frukt och grönt i önskade storlekar och smula över getosten. Häll flädersaften över frukten som ett slags marinad. Om du vill ha mer protein så koka två ägg, men näringsinnehållet gäller för receptet med ett ägg.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 223 kcal

Protein: 13 g

Fett: 11 g

Kolhydrat: 19 g

Kostfiber: 7,3 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar