Recept: Pocherat ägg med sparris & lufttorkad skinka

5 minuter
255 kcal

Färgsprakande lyxmat med få kcal: porcherat ägg med skinka och sparris!

En riktigt lyxig frukost med bara 250 kcal.

Pocherat ägg med sparris & lufttorkad skinka

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g grön sparris
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 2 ägg - storlek medium
  • Ättika
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 4 skiva lufttorkad skinka
  • 20 g hyvlad parmesanost
  • 40 g svarta oliver/5 st med kärnor

Gör så här

  • Böj på sparrisen tills stjälkarna bryts av där det sker ­naturligt och skär sedan till dem i ändarna.

  • Koka upp vatten och lite salt i en gryta. Lägg i sparrisen när vattnet kokar för fullt. Tag upp dem efter 30 sekunder. Lägg dem på en tallrik och ringla över olivoljan. Täck dem med en bit aluminiumfolie och en handduk för att hålla dem varma.

  • Samtidigt som du tillagar sparrisen värmer du vatten i en annan gryta till pochering av ägget. Häll lite ättika i vattnet. Knäck ägget i en liten skål. Skapa en virvel i det sjudande vattnet med t ex en visp och låt ägget försiktigt glida ner i virveln. Håll vattnet precis under kokpunkten, det ska inte koka. Mediumstora ägg är klara efter 2 ½ minut.

  • Ta upp ägget med en hålslev och lägg det på tallriken med sparrisen, salta och peppra.

  • Servera med skinkan, den hyvlade parmesanen och oliverna.