Böj på sparrisen tills stjälkarna bryts av där det sker naturligt och skär sedan till dem i ändarna.
Koka upp vatten och lite salt i en gryta. Lägg i sparrisen när vattnet kokar för fullt. Tag upp dem efter 30 sekunder. Lägg dem på en tallrik och ringla över olivoljan. Täck dem med en bit aluminiumfolie och en handduk för att hålla dem varma.
Samtidigt som du tillagar sparrisen värmer du vatten i en annan gryta till pochering av ägget. Häll lite ättika i vattnet. Knäck ägget i en liten skål. Skapa en virvel i det sjudande vattnet med t ex en visp och låt ägget försiktigt glida ner i virveln. Håll vattnet precis under kokpunkten, det ska inte koka. Mediumstora ägg är klara efter 2 ½ minut.
Ta upp ägget med en hålslev och lägg det på tallriken med sparrisen, salta och peppra.
Servera med skinkan, den hyvlade parmesanen och oliverna.