Fänkål - 5 sätt att få den att smaka himmelskt

Fänkål är supernyttigt men kanske inte det första du stoppar i korgen när du är och handlar. Varsågod, 5 läckra anledningar att sätta den på shoppinglistan.

Visste du att toppen kan användas som örtkrydda?

  • 1. Använd fint skuren fänkål i råkostsalladen eller i en grönsallad. Tillsätt gärna lite vinägrettdressing. Salladen får en läcker friskhet med smak av lakrits som passar bra till kyckling och fisk.
  • 2. Stek lök och fänkål i sojasås och vänd ner fullkornsspagetti. Toppa med en bit stekt fisk med vitt kött. En rätt som får hela familjen att älska fisk!
  • 3. Tillsätt små tärningar av fänkål till köttgrytor. Smakar gott till exempel i en italiensk bolognesesås.
  • 4. Fänkål kan också skäras i tärningar och bakas tillsammans med rotfrukter, lite olja, salt och peppar i ugnen. Tillbehör till i stort sett alla rätter.
  • 5. Rosta avlånga flagor av fänkål i lite smör/rapsolja i en panna tillsammans med morötter och andra rotfrukter. Strö på vallmofrön och ät som tillbehör till exempelvis biff.