Popcakes - kakor på pinne

2,5 timmar

Popcakes är små kakor på pinne som liknar klubbor, men de är 1 000 gånger godare.

Choko sweets

2,5 timmar
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stycken

  • 2 pinnar (trä eller plast)
  • 16 g mandlar
  • 13 g dadlar med kärnor (kärnan ska pillas ut)
  • ¼ liten mosad banan
  • Skal från ½ KRAV-apelsin
  • ¼ msk smält kokosfett
  • ¼ tsk vanilj
  • ¼ msk kakaopulver

Överdrag

  • 8⅓ gram 70-procentig choklad
  • Valfri garnering (se tips)

Tillagning

  • Hacka mandlarna i en mixer till mycket fina bitar och kör sedan alla ingredienserna till en deg.

  • Om den är för degig kan du ställa den i kylskåpet tills den blir fastare. Kolla den regelbundet så att den inte blir för hård.

  • Forma degen till 12 kulor och sätt dem på pinnar.

  • Lägg dem i frysen i minst 2 timmar tills de blir hårda.

  • Doppa dem nu i smält choklad och valfri garnering och sätt pinnarna i exempelvis en skål med socker medan chokladen stelnar.

  • Serveringstips: Ställ fram popcakes i skålen med socker så att gästerna kan ta en godsak.


Lime love

2,5 timmar
130 kcal
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stycken

  • 2 pinnar (trä eller plast)
  • 20 g cashewnötter
  • 20 g dadlar
  • Saft av 1 KRAV-lime + skal från den
  • ¼ msk smält kokosfett
  • ¼ tsk vanilj

Överdrag

  • 10 g 70-procentig choklad
  • Valfri garnering (se tips)

Tillagning

  • Hacka cashewnötterna i en matberedare till små bitar och kör sedan alla ingredienser tillsammans till en deg.

  • Om den är för degig kan du ställa in den en stund i kylskåpet (läs under choko sweets).

  • Forma degen till 10 kulor och sätt dem på var sin pinne.

  • Ställ in dem i frysen i minst 2 timmar så att de blir hårda.

  • Doppa dem i smält choklad och valfri garnering och låt chokladen stelna.