Hallonskum med mandelsmulor

365 kcal

Himmelskt god hallondessert som är superenkel att göra.

Hallonskum med mandelsmulor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 400 g hallon
  • 3 msk råsocker
  • 1 äggvita
  • 50 g mandlar
  • 1 msk råsocker

Tillagning

  • Skölj hallonen försiktigt – undvik helst att skölja dem eftersom det får dem att klibba ihop.

  • Spara 100 gram och purea resten med 1½ msk socker.

  • Vispa äggvitan till hårt skum och tillsätt sedan 1½ msk socker och vispa den sedan seg.

  • Vänd ner skummet i hallonmoset. Ställ in i frysen, tills det är halvfruset.

  • Rosta mandlarna i en panna med socker tills det smälter och karamelliseras lätt.

  • Hacka mandeln grovt och strö det över skivor eller skedar av det frysta skummet. Garnera med hela färska hallon.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background