Hallonskum med mandelsmulor

Himmelskt god hallondessert som är superenkel att göra.

8 juni 2012 av I FORM

Till 2 personer

400 g hallon
3 msk råsocker
1 äggvita
50 g mandlar
1 msk råsocker


  • Skölj hallonen försiktigt – undvik helst att skölja dem eftersom det får dem att klibba ihop.
  • Spara 100 gram och purea resten med 1½ msk socker.
  • Vispa äggvitan till hårt skum och tillsätt sedan 1½ msk socker och vispa den sedan seg.
  • Vänd ner skummet i hallonmoset. Ställ in i frysen, tills det är halvfruset.
  • Rosta mandlarna i en panna med socker tills det smälter och karamelliseras lätt.
  • Hacka mandeln grovt och strö det över skivor eller skedar av det frysta skummet. Garnera med hela färska hallon.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar