Hallonskum med mandelsmulor

365 kcal

Himmelskt god hallondessert som är superenkel att göra.

Hallonskum med mandelsmulor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 400 g hallon
  • 3 msk råsocker
  • 1 äggvita
  • 50 g mandlar
  • 1 msk råsocker

Tillagning

  • Skölj hallonen försiktigt – undvik helst att skölja dem eftersom det får dem att klibba ihop.

  • Spara 100 gram och purea resten med 1½ msk socker.

  • Vispa äggvitan till hårt skum och tillsätt sedan 1½ msk socker och vispa den sedan seg.

  • Vänd ner skummet i hallonmoset. Ställ in i frysen, tills det är halvfruset.

  • Rosta mandlarna i en panna med socker tills det smälter och karamelliseras lätt.

  • Hacka mandeln grovt och strö det över skivor eller skedar av det frysta skummet. Garnera med hela färska hallon.