Fruktsallad

15 minuter

Skaka liv i den klassiska fruktsalladen med det här inspirerande receptet med färska kryddor.

Fruktsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ liten bunt mynta
  • ½ liten bunt citronmeliss
  • ½ liten bunt basilika
  • 1½ dl kesella
  • ½ dl filmjölk eller yoghurt med probiotiska kulturer: t ex A-fil eller Cultura
  • Korn från 1 vaniljstång
  • 100 g galiamelonkött
  • 100 g gröna päron
  • 100 g gröna druvor utan kärnor
  • 2 passionsfrukter

Så gör du:

  • Hacka örtkryddorna mycket fint, motsvarande cirka 3 matskedar, och blanda dem ordentligt.
  • Blanda kesella med filmjölk eller yoghurt och vaniljkorn. Blanda i örtkryddorna.
  • Skär melonkött och päron i små bitar/stavar. Dela vindruvorna på längden. Rör ihop frukten med krämen och lägg upp.
  • Toppa varje portion med fruktköttet från en passionsfrukt.