Pannacotta med jordgubbar - sommargott som smälter i munnen.

Filmjölks-pannacotta med jordgubbar och rågflingor

Sommartider är bärtider. Och förutom det mest naturliga, att smaska i sig dem direkt från busken eller från marken, så är det riktigt läckert att använda bär i mat.

17 juni 2011 av I FORM

Ingredienser (2 personer)

2 gelatinblad
Saften av ¼ citron
2½ dl filmjölk
2 msk råsocker
Korn av ½ vaniljstång
strongTillbehör/strong
250 g jordgubbar
2 msk flytande honung
2 papperstunna rågbrödsskivor/em

Spara på kalorierna, ät jordgubbar

Tillagning

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en kopp.
  • Smält dem sedan över vattenbad och blanda i citronsaften, och vispa därefter ner det i filmjölken och smaka av med socker och vanilj.
  • Häll det i två djupa tallrikar eller höga glas och låt det stelna i 3-4 timmar i kylskåpet.
  • Bred honung på rågbrödsskivorna och lägg dem i ugnen i 125 grader i 20 minuter, tills de är helt spröda.
  • Lägg halva jordgubbar och trekanter av "rågbrödschipsen" på den stelnade filmjölks-pannacottan.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar