Nyttiga recept Dessert Filmjölks-... Filmjölks-pannacotta med jordgubbar och rågflingor 4 timmar 265 kcal Sommartider är bärtider. Och förutom det mest naturliga, att smaska i sig dem direkt från busken eller från marken, så är det riktigt läckert att använda bär i mat. Av I FORM-redaktionen 16 juni 2011 Pannacotta med jordgubbar - sommargott som smälter i munnen. Filmjölks-pannacotta med jordgubbar och rågflingor Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 gelatinblad Saften av ¼ citron 2 dl filmjölk 2 msk råsocker Korn av ½ vaniljstång Tillbehör 250 g jordgubbar 2 msk flytande honung 2 papperstunna rågbrödsskivor Tillagning Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en kopp. Smält dem sedan över vattenbad och blanda i citronsaften, och vispa därefter ner det i filmjölken och smaka av med socker och vanilj. Häll det i två djupa tallrikar eller höga glas och låt det stelna i 3-4 timmar i kylskåpet. Bred honung på rågbrödsskivorna och lägg dem i ugnen i 125 grader i 20 minuter, tills de är helt spröda. Lägg halva jordgubbar och trekanter av "rågbrödschipsen" på den stelnade filmjölks-pannacottan.