Filmjölks-pannacotta med jordgubbar och rågflingor
Sommartider är bärtider. Och förutom det mest naturliga, att smaska i sig dem direkt från busken eller från marken, så är det riktigt läckert att använda bär i mat.
Sommartider är bärtider. Och förutom det mest naturliga, att smaska i sig dem direkt från busken eller från marken, så är det riktigt läckert att använda bär i mat.
Pannacotta med jordgubbar - sommargott som smälter i munnen.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en kopp.
Smält dem sedan över vattenbad och blanda i citronsaften, och vispa därefter ner det i filmjölken och smaka av med socker och vanilj.
Häll det i två djupa tallrikar eller höga glas och låt det stelna i 3-4 timmar i kylskåpet.
Bred honung på rågbrödsskivorna och lägg dem i ugnen i 125 grader i 20 minuter, tills de är helt spröda.
Lägg halva jordgubbar och trekanter av "rågbrödschipsen" på den stelnade filmjölks-pannacottan.
På vår sajt och i vår app får du bl a: