Filmjölks-pannacotta med jordgubbar och rågflingor

4 timmar
265 kcal

Sommartider är bärtider. Och förutom det mest naturliga, att smaska i sig dem direkt från busken eller från marken, så är det riktigt läckert att använda bär i mat.

Pannacotta med jordgubbar - sommargott som smälter i munnen.

Filmjölks-pannacotta med jordgubbar och rågflingor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 gelatinblad
  • Saften av ¼ citron
  • 2 dl filmjölk
  • 2 msk råsocker
  • Korn av ½ vaniljstång

Tillbehör

  • 250 g jordgubbar
  • 2 msk flytande honung
  • 2 papperstunna rågbrödsskivor

Tillagning

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en kopp.

  • Smält dem sedan över vattenbad och blanda i citronsaften, och vispa därefter ner det i filmjölken och smaka av med socker och vanilj.

  • Häll det i två djupa tallrikar eller höga glas och låt det stelna i 3-4 timmar i kylskåpet.

  • Bred honung på rågbrödsskivorna och lägg dem i ugnen i 125 grader i 20 minuter, tills de är helt spröda.

  • Lägg halva jordgubbar och trekanter av "rågbrödschipsen" på den stelnade filmjölks-pannacottan.