Filmjölks-pannacotta med jordgubbar och rågflingor

4 timmar
265 kcal

Sommartider är bärtider. Och förutom det mest naturliga, att smaska i sig dem direkt från busken eller från marken, så är det riktigt läckert att använda bär i mat.

Pannacotta med jordgubbar - sommargott som smälter i munnen.

Filmjölks-pannacotta med jordgubbar och rågflingor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 gelatinblad
  • Saften av ¼ citron
  • 2 dl filmjölk
  • 2 msk råsocker
  • Korn av ½ vaniljstång

Tillbehör

  • 250 g jordgubbar
  • 2 msk flytande honung
  • 2 papperstunna rågbrödsskivor

Tillagning

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten i en kopp.

  • Smält dem sedan över vattenbad och blanda i citronsaften, och vispa därefter ner det i filmjölken och smaka av med socker och vanilj.

  • Häll det i två djupa tallrikar eller höga glas och låt det stelna i 3-4 timmar i kylskåpet.

  • Bred honung på rågbrödsskivorna och lägg dem i ugnen i 125 grader i 20 minuter, tills de är helt spröda.

  • Lägg halva jordgubbar och trekanter av "rågbrödschipsen" på den stelnade filmjölks-pannacottan.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background