Läs också

Äppelfröjd

Äppelsallad med äppelsorbet

Frisk, lätt och läcker dessert.

12 september 2012 av I FORM

Äppelsallad

3 syrliga äpplen med både rött och grönt skal
Bladen från 4 timjankvistar
40 g hackade hasselnötter
Saft av ½ citron


Äppelsorbet

½ liter ofiltrerad äppelmust
Saft av 1 citron
125 g socker


Börja med äppelsorbeten:

  • Värm must, citronsaft och socker tills sockret är löst.
  • Kör allt i en glassmaskin.

  • Låt det frysa färdigt i frysen.


  • Skär äpplena i små bitar (med skal på) och vänd dem i citronsaft.
  • Smaka av med timjan och garnera med nötter.

  • Lägg upp äppelsalladen med en kula sorbet.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar