Nyttiga recept Dessert Äppelsalla... Äppelsallad med äppelsorbet Frisk, lätt och läcker dessert. Av Helle Brønnum Carlsen 11 september 2012 Äppelsallad med äppelsorbet Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer Äppelsallad 3 syrliga äpplen med både rött och grönt skal Bladen från 4 timjankvistar 40 g hackade hasselnötter Saft av ½ citron Äppelsorbet ½ l ofiltrerad äppelmust Saft av 1 citron 125 g socker Tillagning Börja med äppelsorbeten: Värm must, citronsaft och socker tills sockret är löst. Kör allt i en glassmaskin. Låt det frysa färdigt i frysen. Skär äpplena i små bitar (med skal på) och vänd dem i citronsaft. Smaka av med timjan och garnera med nötter. Lägg upp äppelsalladen med en kula sorbet.