Äppelsallad med äppelsorbet

Frisk, lätt och läcker dessert.

Äppelsallad med äppelsorbet

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Äppelsallad

  • 3 syrliga äpplen med både rött och grönt skal
  • Bladen från 4 timjankvistar
  • 40 g hackade hasselnötter
  • Saft av ½ citron

Äppelsorbet

  • ½ l ofiltrerad äppelmust
  • Saft av 1 citron
  • 125 g socker

Tillagning

Börja med äppelsorbeten:

  • Värm must, citronsaft och socker tills sockret är löst.

  • Kör allt i en glassmaskin.

  • Låt det frysa färdigt i frysen.
  • Skär äpplena i små bitar (med skal på) och vänd dem i citronsaft.

  • Smaka av med timjan och garnera med nötter.

  • Lägg upp äppelsalladen med en kula sorbet.