Morotsglass med ingefära

13,5 timmar
328 kcal

Ät glass - samtidigt som du skämmer bort kroppen med mängder av vitaminer med den här goda glassen.

Visst går det att smyga in grönsaker också i desserten. Följ I FORMs läckra recept så får du det bästa av två världar på ett enkelt sätt.

Morotsglass

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g morötter
  • 80 g cashewnötter
  • 1 msk agavesirap
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • 1 tsk stevia
  • 5 cm färsk ingefära
  • dl sojamjölk

Topping

  • Bär och ev frystorkade bär

Gör så här

  • Blötlägg cashewnötterna i vatten i minst 1 timme innan du ska tillaga glassen.
  • Skala och skiva morötterna i små bitar och koka dem i 30 minuter. Kontrollera med en gaffel att de är mjuka – om moroten glider av gaffeln är den färdigkokt.
  • Blanda ihop allt (använd ¼ dl sojamjölk) tills det är en jämn, mjuk massa.
  • Lägg massan i en fryspåse och placera den i frysen i minst ett halvt dygn.
  • Ta fram glassen minst 2 timmar före servering. Blanda i ¼ - ½ dl sojamjölk.
  • Klart!