Visst går det att smyga in grönsaker också i desserten. Följ I FORMs läckra recept så får du det bästa av två världar på ett enkelt sätt.

Morotsglass med ingefära

Ät glass - samtidigt som du skämmer bort kroppen med mängder av vitaminer med den här goda glassen.

23 oktober 2014 av I FORM

Morotsglass

2 personer

300 g morötter
80 g cashewnötter
1 msk agavesirap
¼ tsk vaniljpulver
1/5 tsk stevia
5 cm färsk ingefära
½-1 dl sojamjölk

Topping

Bär och ev frystorkade bär

Ska du välja sojamjölk, havremjölk, mandelmjölk eller något helt annat? Få koll på fördelar och nackdelar med de olika typerna av växtdryck här!

Gör så här

  • Blötlägg cashewnötterna i vatten i minst 1 timme innan du ska tillaga glassen.
  • Skala och skiva morötterna i små bitar och koka dem i 30 minuter. Kontrollera med en gaffel att de är mjuka – om moroten glider av gaffeln är den färdigkokt.
  • Blanda ihop allt (använd ¼ dl sojamjölk) tills det är en jämn, mjuk massa.
  • Lägg massan i en fryspåse och placera den i frysen i minst ett halvt dygn.
  • Ta fram glassen minst 2 timmar före servering. Blanda i ¼ - ½ dl sojamjölk.
  • Klart!

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar