Morotsglass med ingefära

13,5 timmar
328 kcal

Jo, du kan faktiskt göra glass på morötter – och ja, det är supergott. Testa den här solgula godsaken!

Visst går det att smyga in grönsaker också i desserten. Följ I FORMs läckra recept så får du det bästa av två världar på ett enkelt sätt.

Morotsglass

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g morötter
  • 80 g cashewnötter
  • 1 msk agavesirap
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • 1 tsk stevia
  • 5 cm färsk ingefära
  • dl sojamjölk

Topping

  • Bär och ev frystorkade bär

Gör så här

  • Blötlägg cashewnötterna i vatten i minst 1 timme innan du ska tillaga glassen.
  • Skala och skiva morötterna i små bitar och koka dem i 30 minuter. Kontrollera med en gaffel att de är mjuka – om moroten glider av gaffeln är den färdigkokt.
  • Blanda ihop allt (använd ¼ dl sojamjölk) tills det är en jämn, mjuk massa.
  • Lägg massan i en fryspåse och placera den i frysen i minst ett halvt dygn.
  • Ta fram glassen minst 2 timmar före servering. Blanda i ¼ - ½ dl sojamjölk.
  • Klart!

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background