Panna cotta

Vi har ersatt den feta grädden med lättmjölk och mager turkisk yoghurt. Tillsammans med den extra frukten gör det desserten riktigt hälsosam.

28 augusti 2010 av I FORM

1 person

1 dl lättmjölk
¼ vaniljstång
1 msk råsocker
½ dl mager grekisk yoghurt
1½ gelatinblad


Frukt

100 g äpple
100 g päron
50 g blåbär
1 tsk råsocker
2 msk vatten
1 stjärnanis


Tillagning

Koka mjölken, vaniljkornen och -stången och sockret. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i fem minuter och låt det smälta i den varma mjölken. Rör ihop blandningen med yoghurten och häll över i en form, eventuellt av silikon. Ställ pannacottan kallt i minst fyra timmar och helst över natten. Skär äpplen och päron i tärningar om cirka 1 x 1 centimeter. Koka socker, vatten och stjärnanis tillsammans och lägg i frukten. Låt koka 1–2 minuter tills frukten är mjuk men inte sönderkokt. Vänd ner färska, sköljda blåbär. Låt det svalna helt. Ta upp stjärnanisen, stjälp upp pannacottan på en tallrik och dekorera med frukten runt den.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar