Panna cotta

4,5 minuter
294 kcal

Vi har ersatt den feta grädden med lättmjölk och mager turkisk yoghurt. Tillsammans med den extra frukten gör det desserten riktigt hälsosam.

Panna cotta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 dl lättmjölk
  • ½ vaniljstång
  • 2 msk råsocker
  • 1 dl mager grekisk yoghurt
  • 3 gelatinblad

Frukt

  • 200 g äpple
  • 200 g päron
  • 100 g blåbär
  • 2 tsk råsocker
  • 4 msk vatten
  • 2 stjärnanis

Tillagning

Koka mjölken, vaniljkornen och -stången och sockret. Blötlägg gelatinet i kallt vatten i fem minuter och låt det smälta i den varma mjölken. Rör ihop blandningen med yoghurten och häll över i en form, eventuellt av silikon. Ställ pannacottan kallt i minst fyra timmar och helst över natten. Skär äpplen och päron i tärningar om cirka 1 x 1 centimeter. Koka socker, vatten och stjärnanis tillsammans och lägg i frukten. Låt koka 1–2 minuter tills frukten är mjuk men inte sönderkokt. Vänd ner färska, sköljda blåbär. Låt det svalna helt. Ta upp stjärnanisen, stjälp upp pannacottan på en tallrik och dekorera med frukten runt den.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background