Sweet ’n’ sour cupcakes

Cupcakes utan mjöl men med massor av nyttiga fetter från frukt och nötter.

13 november 2012 av I FORM

8 stycken


ERBJUDANDE

Du får nya low carb-recept för alla tillfällen i varje nummer av I FORM.

Botten
150 gram dadlar
50 gram mandlar
40 gram kakaopulver
1 msk kokosolja
½ vaniljstång


Frosting
100 gram cashewnötter
Saft från 1 lime
2 msk agavesirap eller akaciahonung
1 näve myntablad


Garnering
Myntablad

  • Kör alla ingredienser till bottnen i en matberedare.
  • Dela sedan massan i 8 delar och pressa ner dem i 8 muffinsformar.
  • Mixa ingredienserna till frostingen till en krämig massa. Fördela den ovanpå bottnarna i de 8 formarna och bred ut den med en kniv.
  • Ställ kakorna kallt i minst en timma innan servering.
  • OBS! Frostingen kan verka ganska mjuk precis när du lägger på den, men den ”sätter sig” och blir fast efter en timma i kylskåpet.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar