Sweet ’n’ sour cupcakes

80 minuter

Cupcakes utan mjöl men med massor av nyttiga fetter från frukt och nötter.

Sweet ’n’ sour cupcakes

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stycken

Botten

  • 37 g dadlar
  • 12 g mandlar
  • 10 g kakaopulver
  • ¼ msk kokosolja
  • ¼ vaniljstång

Frosting

  • 25 g cashewnötter
  • Saft från 1 lime
  • ½ msk agavesirap eller akaciahonung
  • ¼ näve myntablad

Garnering

  • Myntablad

Tillagning

  • Kör alla ingredienser till bottnen i en matberedare.
  • Dela sedan massan i 8 delar och pressa ner dem i 8 muffinsformar.
  • Mixa ingredienserna till frostingen till en krämig massa. Fördela den ovanpå bottnarna i de 8 formarna och bred ut den med en kniv.
  • Ställ kakorna kallt i minst en timma innan servering.
  • OBS! Frostingen kan verka ganska mjuk precis när du lägger på den, men den ”sätter sig” och blir fast efter en timma i kylskåpet.