Rawfood-kakor – fyllda med nyttigheter

Glöm allt om tomma kalorier: De här kakorna är fyllda med vitaminer, mineraler och nyttiga fetter från frukt och nötter.

13 november 2012 av I FORM

I gengäld kan du varken använda mjöl, socker eller smör i recepten – och heller inte grädda dem i ugnen. Njut av de läckra, konfektaktiga råkostkakorna till en kopp kaffe eller te eller ta med dem på vägen som ett nyttigt mellanmål.

Dadlar är nyttigare än socker

Socker innehåller inga vitaminer eller mineraler, utan bara rena kolhydrater. Dadlar är däremot rika på bland annat järn och kalium – mineraler som kvinnor som tränar mycket ofta har underskott på.

Förvara dem i kylen!

Kakorna håller i 4–6 dagar i kylen och de blir fastare i konsistensen när de är kalla. Du kan också frysa ner dem och ta ut dem några timmar innan de ska ätas.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar