Citronmånar med blåbärsmousse och citronzest

Perfekt kakkombo av sött och syrligt som bågnar av nyttigheter.

13 november 2012 av I FORM

1 kaka – delas i 8 bitar

Botten

150 gram dadlar
75 gram paranötter
Rivet skal från ½ KRAV-citron


Mousse

100 gram mogen banan
100 gram blåbär (från frysen och tinade – häll bort all vätska)
2 msk lecitingranulat
1 msk Husk-fibrer
1 msk kokosolja


Garnering

Rivet skal från 1 KRAV-citron

  • Kör alla ingredienser till bottnen i en matberedare. Forma sedan massan till en stor halvmåne.
  • Gör sedan moussen: Mixa ingredienserna till en krämig massa.
  • Lägg moussen i en fryspåse, klipp ett hål i ena hörnet och tryck ut moussen på bottnen.
  • Ställ kakan kallt i minst 4 timmar och strö över rivet citronskal innan servering.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar