Hemlagat jordgubbssmör som passar till allt

20 minuter
194 kcal

Njut av jordgubbssmöret på rostat bröd, havregrynsgröt, pannkakor, i skyr, till glass eller i kakor.

Jordgubbssmör

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portion

  • 2 kg jordgubbar
  • 2 dl ofiltrerad äppelmust
  • 2 vaniljstång
  • 2 msk pressad citron
  • 2 dl ljus agavesirap eller akaciahonung

Så gör du:

  • Lägg de rensade jordgubbarna i en gryta med äppelmust, koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
  • Skrapa fröna ur vaniljstången. Lägg i vaniljfrön och stång i grytan ihop med citronsaft och sirap/honung. Låt bären sjuda vidare i 5 minuter.
  • Sila av saften. Detta kan göras genom att lägga en ren, tunn kökshandduk, saft- eller ostduk i en sil/durkslag och placera över en skål. Mixa jordgubbsmassan som blir kvar i silen.
  • Häll över smör och saft på en ren burk respektive flaska. Eftersom sockerinnehållet är så lågt, håller smöret endast cirka 4–5 dagar i kylskåp.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background