Hemlagat jordgubbssmör som passar till allt

20 minuter
194 kcal

Njut av jordgubbssmöret på rostat bröd, havregrynsgröt, pannkakor, i skyr, till glass eller i kakor.

Jordgubbssmör

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portion

  • 2 kg jordgubbar
  • 2 dl ofiltrerad äppelmust
  • 2 vaniljstång
  • 2 msk pressad citron
  • 2 dl ljus agavesirap eller akaciahonung

Så gör du:

  • Lägg de rensade jordgubbarna i en gryta med äppelmust, koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
  • Skrapa fröna ur vaniljstången. Lägg i vaniljfrön och stång i grytan ihop med citronsaft och sirap/honung. Låt bären sjuda vidare i 5 minuter.
  • Sila av saften. Detta kan göras genom att lägga en ren, tunn kökshandduk, saft- eller ostduk i en sil/durkslag och placera över en skål. Mixa jordgubbsmassan som blir kvar i silen.
  • Häll över smör och saft på en ren burk respektive flaska. Eftersom sockerinnehållet är så lågt, håller smöret endast cirka 4–5 dagar i kylskåp.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background