Hemlagat jordgubbssmör som passar till allt

Njut av jordgubbssmöret på rostat bröd, havregrynsgröt, pannkakor, i skyr, till glass eller i kakor.

4 juni 2014 av I FORM

Jordgubbssmör

1 portion
1 kg jordgubbar
1,25 dl ofiltrerad äppelmust
1 vaniljstång
1 msk pressad citron
1 dl ljus agavesirap eller akaciahonung

  • Lägg de rensade jordgubbarna i en gryta med äppelmust, koka upp och låt sjuda i 10 minuter.
  • Skrapa fröna ur vaniljstången. Lägg i vaniljfrön och stång i grytan ihop med citronsaft och sirap/honung. Låt bären sjuda vidare i 5 minuter.
  • Sila av saften. Detta kan göras genom att lägga en ren, tunn kökshandduk, saft- eller ostduk i en sil/durkslag och placera över en skål. Mixa jordgubbsmassan som blir kvar i silen.
  • Häll över smör och saft på en ren burk respektive flaska. Eftersom sockerinnehållet är så lågt, håller smöret endast cirka 4–5 dagar i kylskåp.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar