Aprikosmarsipan

12 timmar
184 kcal

Godsaker som är sprängfyllda med antioxidanter.

som gör gott

Aprikosmarsipan

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g marsipan (60 % mandelmassa)
  • 50 g ekologiska aprikoser
  • 50 g vit choklad
  • 30 g hackade mandlar
  • 1 dl fläderblomssaft

Tillagning

  • Hacka aprikoser och mjuka upp dem i lite vatten eller fläderblomssaft över natten. Knåda ner de hackade aprikoserna i marsipanen tillsammans med hackade mandlar och rulla marsipanen till kulor. Smält den vita chokladen och doppa kulorna. Strö över lite hackade mandlar.

Hälsobonus

  • Mandlarna, både de i marsipanen och de hackade utanpå, bidrar med nyttiga fettsyror och E-vitaminer som gynnar ditt immunförsvar. Aprikoserna ger dig hälsosamma antioxidanter.