Äpplen i grönt
En fantastisk dessert med lite sting från fänkål.
En fantastisk dessert med lite sting från fänkål.
Tvätta och skär fänkålen och behåll så mycket som möjligt av det gröna toppskottet.
Hacka allt fint och koka det med den silade sirapslagen, tills det är mjukt.
Mixa massan och kör den i en glassmaskin. Frys in den över natten.
Kärna ur det ena äpplet och skär det i bitar.
Strö på socker och baka bitarna i ugnen i 150 grader i cirka 10 minuter.
De två nästa äpplena skalas och kärnas ur och kokas mjuka i vatten med lite socker.
Massan mixas till ett krämigt skum.
Vitorna vispas stela och sega med resten av sockret och vänds ner i äppelskummet så att det blir en mousse.
Det sista äpplet skärs i klyftor och torkas i ugnen över natten på cirka 50 grader.
Desserten läggs upp med en botten av fänkål, sedan äppelbitarna toppade med äppelmoussen, lite dill och garnera med en äppelklyfta.