Äpplen i grönt

2 dagar

En fantastisk dessert med lite sting från fänkål.

Äpplen i grönt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 stora syrliga äpplen
  • 1 äggvitor
  • 1 dl vatten
  • 75 g socker
  • 50 g fänkålsknöl
  • 5 fänkålsfrön
  • Dill till garnering

Så här gör du

  • Koka vatten med 100 gram socker och fänkålsfrön till en sirap. Det tar cirka 5 minuter.
  • Tvätta och skär fänkålen och behåll så mycket som möjligt av det gröna toppskottet.

  • Hacka allt fint och koka det med den silade sirapslagen, tills det är mjukt.

  • Mixa massan och kör den i en glassmaskin. Frys in den över natten.

  • Kärna ur det ena äpplet och skär det i bitar.

  • Strö på socker och baka bitarna i ugnen i 150 grader i cirka 10 minuter.

  • De två nästa äpplena skalas och kärnas ur och kokas mjuka i vatten med lite socker.

  • Massan mixas till ett krämigt skum.

  • Vitorna vispas stela och sega med resten av sockret och vänds ner i äppelskummet så att det blir en mousse.

  • Det sista äpplet skärs i klyftor och torkas i ugnen över natten på cirka 50 grader.

  • Desserten läggs upp med en botten av fänkål, sedan äppelbitarna toppade med äppelmoussen, lite dill och garnera med en äppelklyfta.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background