Sött med Stevia: Kex

3 timmar

Gör antingen med vanilj/tranbär eller choklad/apelsin.

Sött med Stevia: Kex

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Grundrecept:

  • 130 g linfrön
  • 100 g rostade sesamfrön
  • 50 g kokosmjöl
  • ½ tsk stevia
  • 5 dl vatten
  • 1 nypa salt
  • ½ vaniljstång

Vanilj/tranbär

  • 30 g hackade tranbär

Choklad/apelsin

  • 3 msk kakaopulver
  • ½ tsk stevia extra
  • Skalet från ½ ekologiskt odlad apelsin

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser och låt stå och dra i 20 minuter. Fördela i 0,5 cm, eller tunnare, på en bakplåt.
  • Grädda vid 125 grader i max 2 ½ timme (tiden beror lite på hur tjocka du gör dem).
  • Kexen ska vara helt spröda när du tar ut dem och du kan med fördel öppna ungsluckan en gång i kvarten för att släppa ut ånga.
  • Kan ätas som de är, alternativt med lite smör eller jordnödssmör eller med en skivad banan.