Sött med Stevia: Kex

Gör antingen med vanilj/tranbär eller choklad/apelsin.

12 juni 2012 av I FORM

Grundrecept:

130 g linfrön
100 g rostade sesamfrön
50 g kokosmjöl
½ tsk stevia
5 dl vatten
knivudd salt
¼ vaniljstång

Smakvariation:

Vanilj/tranbär
30 g hackade tranbär
Choklad/apelsin
3 msk kakaopulver
½ tsk stevia extra
Skalet från ½ ekologiskt odlad apelsin

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser och låt stå och dra i 20 minuter. Fördela i 0,5 cm, eller tunnare, på en bakplåt.
  • Grädda vid 125 grader i max 2 ½ timme (tiden beror lite på hur tjocka du gör dem).
  • Kexen ska vara helt spröda när du tar ut dem och du kan med fördel öppna ungsluckan en gång i kvarten för att släppa ut ånga.
  • Kan ätas som de är, alternativt med lite smör eller jordnödssmör eller med en skivad banan.

LÄS OCKSÅ: Så påverkar stevia din kropp och hälsa

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar