Vegetarian på deltid

Grönt och nyttigt, men med kött. Flexitarianism kallas den nya trenden som innebär att du själv bestämmer hur ofta du vill lägga till kött i din vegetariska diet.

Vi har hört det ett antal gånger: Grönsaker är bra för oss. Ändå är det svårt för många av oss att sluta äta rött saftigt kött.

En ny trend från USA kan göra det lättare för oss. Flexitarianism, som trenden kallas, handlar om att kombinera vegetarianismens sjukdomsförebyggande egenskaper med massor av goda proteiner från en mathållning med kött då och då.

Trenden har vuxit det senaste året, vilket troligtvis beror på det mycket enkla receptet: Ät huvudsakligen vegetarisk kost baserad på spannmålsprodukter, grönsaker och frukt – komplettera då och då med mjölk, ägg, kött och fisk efter behov.

En del personer väljer att leva ett hundraprocentigt vegetariskt liv hemma, men säger ja tack om de är utbjudna på middag, medan andra i högre grad utnyttjar flexibiliteten i livsstilen för att njuta av en god biff på lördagskvällen.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background