Vegetarian på deltid

Grönt och nyttigt, men med kött. Flexitarianism kallas den nya trenden som innebär att du själv bestämmer hur ofta du vill lägga till kött i din vegetariska diet.

Vi har hört det ett antal gånger: Grönsaker är bra för oss. Ändå är det svårt för många av oss att sluta äta rött saftigt kött.

En ny trend från USA kan göra det lättare för oss. Flexitarianism, som trenden kallas, handlar om att kombinera vegetarianismens sjukdomsförebyggande egenskaper med massor av goda proteiner från en mathållning med kött då och då.

Trenden har vuxit det senaste året, vilket troligtvis beror på det mycket enkla receptet: Ät huvudsakligen vegetarisk kost baserad på spannmålsprodukter, grönsaker och frukt – komplettera då och då med mjölk, ägg, kött och fisk efter behov.

En del personer väljer att leva ett hundraprocentigt vegetariskt liv hemma, men säger ja tack om de är utbjudna på middag, medan andra i högre grad utnyttjar flexibiliteten i livsstilen för att njuta av en god biff på lördagskvällen.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background