Välj nya kostvanor framför träning

Satsa på att lägga om din kost framför att öka träningen om du vill gå ner i vikt.

Välj sötningsmedel med omsorg.

Ät mindre och träna mer. Det är kort sagt fortfarande den bästa metoden, om du vill bli av med ett par överflödiga kilon.

I en ny undersökning följde forskarna 439 överviktiga kvinnors insats för att gå ner i vikt under ett år.

Kvinnorna delades in i tre grupper, som var och en angrep viktminskningsprojektet på olika sätt: En grupp gick på diet och åt mindre, en annan grupp tränade mer och den sista gruppen skulle både minska kaloriintaget och öka träningen.

Kombination fortfarande vinnare

Efter 12 månader visade det sig att gruppen som hade gjort en insats på båda fronter, alltså både hade dragit ner på kalorierna och tränat mer, uppnådde de bästa resultaten. De gick ner nästan 9 kilo i genomsnitt och fick dessutom ett högre konditionsvärde.

Undersökningen visade dock också att om du helst bara förändrar ett par parametrar i din livsstil, så gör du klokast i att göra något åt kosten framför motionen. Kostförändringar har störst effekt på vikten.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background