Välj nya kostvanor framför träning

Satsa på att lägga om din kost framför att öka träningen om du vill gå ner i vikt.

Välj sötningsmedel med omsorg.

Ät mindre och träna mer. Det är kort sagt fortfarande den bästa metoden, om du vill bli av med ett par överflödiga kilon.

I en ny undersökning följde forskarna 439 överviktiga kvinnors insats för att gå ner i vikt under ett år.

Kvinnorna delades in i tre grupper, som var och en angrep viktminskningsprojektet på olika sätt: En grupp gick på diet och åt mindre, en annan grupp tränade mer och den sista gruppen skulle både minska kaloriintaget och öka träningen.

Kombination fortfarande vinnare

Efter 12 månader visade det sig att gruppen som hade gjort en insats på båda fronter, alltså både hade dragit ner på kalorierna och tränat mer, uppnådde de bästa resultaten. De gick ner nästan 9 kilo i genomsnitt och fick dessutom ett högre konditionsvärde.

Undersökningen visade dock också att om du helst bara förändrar ett par parametrar i din livsstil, så gör du klokast i att göra något åt kosten framför motionen. Kostförändringar har störst effekt på vikten.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background