Turbolycka

Humör: Potatis är det livsmedel som är bäst sammansatt när det gäller att öka serotoninhalten, eftersom den har en särskilt hög halt av kolhydrat. 93 procent av kolhydraterna i potatis finns i form av lätt nedbrytbar stärkelse. Nedbrytningen av potatisstärkelse börjar redan i munnen där den snabbt förvandlas till rent druvsocker, vilket skapar kemiska förutsättningar för serotoninet att upptas direkt i blodet lika snabbt som vanligt druvsocker. Och några ögonblick senare når det fram till hjärnan och skapar den önskade effekten.

Effekten av potatis kommer alltså mycket snabbare än av lyckopiller som inte verkar optimalt förrän efter ett par veckor. Även av det skälet är potatis ett bättre val om man är stressad, deprimerad eller på annat sätt ur balans rent mentalt och behöver en ögonblicklig effekt.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background