Tips 3: Smyg ner vitkål i pastan

Vitkål kan användas till annat än tråkiga stuvningar. Testa till exempel att blanda ner den i din pasta.

Det finns många bra anledningar att äta mer vitkål. Vitkål förebygger bland annat hjärt-kärl-sjukdomar och bara 150 g räcker för att täcka ditt dagliga behov av C-vitamin.

Hemma hos oss blandar vi ihop massor av finskuren vitkål, som bara blivit blancherad, med spagettin.

Då får både vi – och barnen – ut mer nyttigheter och trivsel när vi äter pasta.
-Martin Kreutzer, I FORMs näringsexpert

Bonusinfo!

Det finns mängder av goda grunder att äta kål, exempelvis förebygger du hjärt-kärl-sjukdomar, minskar risken att drabbas av diabetes och skaffar dig ett gott skydd mot cancer.

Dessutom kan vitkål skryta med att mätta mycket bra men ha ett lågt kaloriinnehåll. 150 gram räcker dessutom för att täcka ditt dagsbehov av C-vitamin.

En mager stuvning passar fint till vitkål. Alternativt kan du göra kåldolmar eller kålpudding eller slå in fisk i kål och tillaga den i ugnen.

Det allra bästa användningsområdet är dock råkost. På så sätt bevarar du flest möjliga sunda ämnen.