Ska jag ta kosttillskott?

Det finns en uppsjö av kosttillskott på marknaden. Finns det något som verkligen gör nytta, eller är det alltid bättre att äta en varierad kost?

Fredrik Paulún Jag är tveksam till kosttillskott om man inte verkligen har en dokumenterad brist. Själv äter jag Lactiplus varje dag vilket är ett tillskott med probiotika. Det vet jag är ofarligt och håller mig fri från förkylningar. Sedan tar jag D-vitamin under den märka delen av året och det är där jag stoppar.

Vitaminer, mineraler, fettsyror, antioxidanter, fibrer etc får jag i mig via min föda eftersom jag ser till att få i mig riktig mat, det vill säga lagad mat av bra råvaror. Jag köper nästan inga halvfabrikat och utesluter produkter med tillsatt socker och mycket onödiga tillsatser. Dessutom är det mesta jag köper färskt eller fryst, så näringsvärdet är generellt mycket högt.

Vissa som tränar kan ha glädje av till exempel proteintillskott och kreatin, men de allra flesta motionärer klarar sig bra på maten de äter.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background