Ska jag ta kosttillskott?

Det finns en uppsjö av kosttillskott på marknaden. Finns det något som verkligen gör nytta, eller är det alltid bättre att äta en varierad kost?

Fredrik Paulún Jag är tveksam till kosttillskott om man inte verkligen har en dokumenterad brist. Själv äter jag Lactiplus varje dag vilket är ett tillskott med probiotika. Det vet jag är ofarligt och håller mig fri från förkylningar. Sedan tar jag D-vitamin under den märka delen av året och det är där jag stoppar.

Vitaminer, mineraler, fettsyror, antioxidanter, fibrer etc får jag i mig via min föda eftersom jag ser till att få i mig riktig mat, det vill säga lagad mat av bra råvaror. Jag köper nästan inga halvfabrikat och utesluter produkter med tillsatt socker och mycket onödiga tillsatser. Dessutom är det mesta jag köper färskt eller fryst, så näringsvärdet är generellt mycket högt.

Vissa som tränar kan ha glädje av till exempel proteintillskott och kreatin, men de allra flesta motionärer klarar sig bra på maten de äter.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background