Ät mer senap – SÅ HÄR GÖR DU!

Senap är fullt av nyttiga ämnen som är bra för hälsan – den är perfekt både för att piffa upp diverse rätter och sätta smak på matlådan, utan att fylla dig med kalorier.

Blanda din egen senap och bestäm själv om den ska smaka av chili, vitlök eller kanske lakrits?

Så använder du mer senap:

  • I äggrätter som ägghalvor och fyllda ägg.
  • Som tillbehör till fiskrätter med torsk, sill, lax och i tonfisksallad.
  • I marinader till vilt, till hamburgare, fläsk och filé.
  • Som smaksättare i olja-vinäger-dressingar, i magra surmjölksdressingar, dipper och såser.
  • Som sunt tillbehör i sandwichar, på burgare och korv.
  • Under pålägget istället för smör – eller på pålägget som korv, skinka eller ost.
  • I potatissalladen och till färskpotatis.
  • Som smaksättare i smörgåstårta.
  • I krämen runt smörgåstårtan.
  • I marmelad eller chutney – t ex med plommon eller aprikos.