Quiz: Har du koll på kalorierna?

Var gömmer det sig flest kalorier – i en halv pizza eller en stor pommes frites? Häng med på vår gissningslek och testa din kunskap om kalorier.

Bord sett uppifrån, där händer sträcker sig efter kaloririka matvaror; pizza, burgare och pommes frites.

KALORI-QUIZ – hur bra är du på att upptäcka de största kaloribomberna?

© iStock

Kalorier ger dig energi till att klara vardagens sysslor, men det är också de som kan vara anledningen till varför byxorna börjar strama... Det beror helt på hur många du äter och hur mycket du rör på dig.

Det är inte så många av oss som går runt och räknar hur många kalorier vi stoppar i munnen. Och det är inte nödvändigt heller. Men det är en fördel att ha koll på hur många kalorier som gömmer sig i det du äter och dricker. Har du det? Du kan få ett hum om det i vår lilla gissningslek.

Kom ihåg att kalorierna i sig själva inte avgör om en matvara är nyttig eller inte. Här ska du också se till antalet kostfibrer, vitaminer, mineraler och nyttigt fett – men det är en helt annan historia...

Vi vill göra dig uppmärksam på att de angivna värdena kring vikt och kaloriinnehåll förstås är cirkavärden, som kan variera lite från märke till märke.

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background