Hur går jag upp i vikt?

Jag har ett problem som det inte skrivs om så ofta. Jag är för smal och vill bli kraftigare. Hur kan jag gå upp i vikt på ett sunt sätt?

Lär dig hur du går upp i vikt på ett hälsosamt sätt.

Fredrik Paulún Här gäller det att äta mer energi än du förbrukar men ändå inte falla i skräpmatsfällan och försöka gå upp i vikt med hamburgermenyer och wienerbröd. Det är inte bra att äta massor av socker och dåliga fetter eftersom det framför allt ger en ökning av fettmassan. Målet är ju att du ska gå upp i vikt på ett hälsosamt sätt och öka muskelmassan. Det är både snyggt och bra för kroppen.

Då gäller det att äta fem måltider om dagen (frukost, lunch och middag samt två mellanmål) som alla ger dig fett, protein och långsamma kolhydrater. Frukosten kan vara yoghurt med müsli, och ett kokt ägg. Lunchen kan vara lax med ris och grönsaker medan middagen kan vara köttfärssås och spagetti. Mellanmålen kan vara lite keso med en banan respektive mandlar och russin. Där har du en perfekt dag som garanterat ger dig tillräckligt med energi och näring för att du på ett sunt sätt ska öka i vikt.

Dessutom är det bra att lägga fokus på styrketräning. Du kan antingen köra på gruppträningspass eller individuellt på gymmet. Tre pass i veckan kommer ge kvalitativ muskeltillväxt.