Annons från HelloFresh

Hur du lättare håller dig till din nya kostplan med dessa smarta tips

Nyårslöften, nya livssituationer, sjukdom i familjen eller en inspirerande video på nätet. Det finns hundratals anledningar som kan göra att man vill börja ta tag i sin personliga hälsa och göra positiva förändringar. Alla får sin inspiration från olika håll, men en sak som är gemensamt för oss alla när det kommer till att leva nyttigare är kosten.

Dina matvanor påverkar allt som händer i din kropp. Från energinivåer till kroppsform och sömn. För att nå dina hälsomål, träningsmål eller för att leva längre är kosten A och O. Men hur gör man för att hålla sig till en kostplan? Hur undviker man att tappa fokus och ge upp efter ett par dagar? Här har vi samlat ett par praktiska tips som kan hjälpa dig att hålla dig på banan, även när det är som allra svårast att tänka långsiktigt.

Ha långsiktiga mål och påminn dig själv om dem

En av de vanligaste misstagen många gör när de försöker skapa positiv förändring i livet genom att justera sin kost är att tänka för kortsiktigt. “Jag vill gå ner 4 kg”, “jag vill se bra ut till semestern” eller “jag vill gå ner i vikt för att jag just blivit singel” är saker som du självklart kan ha i åtanke när du sätter upp dina långsiktiga mål. Men det är viktigare att du fokuserar på och håller dig till planen som leder dig till just de långsiktiga målen.

För att du ska kunna hålla dig till en kostplan eller en ny diet är det viktigt att påminna sig själv om de långsiktiga målen. Du försöker inte gå ner i vikt inför ett viktigt datum. Du försöker ändra dina levnadsvanor så att du mår bättre och ser bättre ut under resten av livet. Du försöker inte komma över din föredetta, du försöker leva hälsosammare så att du kan vara en piggare och gladare person. Skippa inte de kortsiktiga målen som hjälper dig att komma igång, men kom alltid ihåg att du gör detta för att du ska må bra resten av livet.

Gör det lättare att äta nyttigt och gott till middag i vardagen

Middagen är för många den största måltiden på dagen. Efter en lång dag på jobbet och ett hårt pass på gymmet är det lätt att låta hungern styra och leda en till den lokala pizzerian eller de feta pastasåserna i mataffären. Hur gör man för att inte falla i fällan och glömma bort kostplanen när man är som hungrigast på dagen?

Tänk om du redan hade allt du behöver för att snabbt och enkelt laga en god och framförallt nyttig middag när du kommer hem efter jobbet eller gymmet? Med HelloFreshs kalorismarta matkasse är det precis det du får. Matkassen levereras hem till dörren en gång var eller varannan vecka och innehåller allt du behöver för att laga kalorisnåla middagar utan att du behöver gå och handla själv.

Utsökta middagar som alla kan laga

De nyttiga recepten, som du själv kan välja varje vecka, är inte bara utsökta och hjälper dig att hålla dig till din kostplan. De är dessutom väldigt lättlagade med tydliga recept i varje matkasse.

Ingredienserna kommer uppmätta i precis de mängder du behöver för recepten du valt, vilket även leder till att ätbar mat inte slängs i onödan och minskar matsvinnet i ditt hushåll.

Mindre snacks och mer rörelse

Ett av de bästa metoderna för att leva hälsosammare är att skippa de onyttiga snacksen och dagliga fikat på jobbet. Det kan dock vara lite svårt att tacka nej till fika med kollegorna varje dag. För att göra det lättare kan du planera att ta en rask och kort promenad varje dag när det är fikadags på kontoret. Bjud med några av kollegorna så kanske ni kan hjälpa varandra att hålla er till de nyttiga vanorna tillsammans.

Det kanske inte låter som en stor förändring, men att byta ut en bulle om dagen till en kvarts promenad om dagen gör underverk för din långsiktiga hälsa och hjälper dig även att undvika frestelsen att ta en kaka eller en bit tårta, eftersom du inte sitter vid bordet med godsakerna framför dig. Det är just de små vanorna som dessa som hjälper oss att leva ett hälsosammare och gladare liv.