Håll dig sund med grov frukost

Du har hört det förr, men det tål att upprepas; ät frukost! Förutom att du ger kroppen bästa möjliga start på dagen sänker du din stressnivå med upp till 59 procent, visar en studie.

Får du fullkorn till frukost sänker du din stressnivå med upp till 59 procent, jämfört med om du hoppar över frukosten. Det visar en studie från den engelska brödproducenten Kingsmill.

Om du däremot regelbundet hoppar över din frukost ökar du risken för förhöjda kolesterolvärden och därmed för att du utvecklar hjärt-kärlsjukdomar.

Stor och lång studie

Slutsatsen kommer från forskare från University of Tasmania. De har följt 2 184 personer under 20 år, och en av slutsatserna av deras undersökningar är att de som inte äter frukost har mer ohälsosamt kolesterol i blodet, större midjemått och ett förhöjt så kallat ”fastande insulinvärde”. Alla tre faktorerna ökar risken för att utveckla hjärt-kärlsjukdom.

Enligt forskarna finns det flera orsaker till de problem som är förknippade med att hoppa över frukosten: För det första äter de personer som hoppar över frukosten mer till lunch och har dessutom en allmän tendens att äta mer socker och färre vitaminer och mineraler. För det andra tränar de ofta mindre än personer som äter frukost.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background