Guide: Så sköljer du din sallad

Salladsblad är ofta boven i dramat när det handlar om matförgiftning. Här får du en guide till hur du sköljer salladen för att slippa magproblem.

Salladssäsongen är i full gång, men innan du får för många av de spröda, gröna bladen i dig så kom ihåg att skölja dem ordentligt. En stor analys från amerikanska Center for Science in the Public Interest utpekar salladsblad som högoddsare när det är fråga om matförgiftning.

Så sköljer du din sallad:

Isberg, huvudsallad med mera bör delas i enskilda blad, som vart och ett ska sköljas noga under rinnande vatten. Det räcker inte att skölja hela salladshuvudet eller bara doppa salladsbladen i vatten.

För att säkra en läcker måltid ska salladen vara hel torr innan du blandar i andra grönsaker. Torka den därför i en diskhandduk, eller slunga den torr i en salladsslunga.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background