Guide: Så sköljer du din sallad

Salladsblad är ofta boven i dramat när det handlar om matförgiftning. Här får du en guide till hur du sköljer salladen för att slippa magproblem.

Salladssäsongen är i full gång, men innan du får för många av de spröda, gröna bladen i dig så kom ihåg att skölja dem ordentligt. En stor analys från amerikanska Center for Science in the Public Interest utpekar salladsblad som högoddsare när det är fråga om matförgiftning.

Så sköljer du din sallad:

Isberg, huvudsallad med mera bör delas i enskilda blad, som vart och ett ska sköljas noga under rinnande vatten. Det räcker inte att skölja hela salladshuvudet eller bara doppa salladsbladen i vatten.

För att säkra en läcker måltid ska salladen vara hel torr innan du blandar i andra grönsaker. Torka den därför i en diskhandduk, eller slunga den torr i en salladsslunga.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background