Andas lättare med broccoligroddar

Garnera din sallad, sandwich eller rågbrödssmörgås med en stor hög broccoligroddar. Då skyddar du dig mot astma, allergi och andra andningsproblem.

En studie visar att de gröna groddarna innehåller ämnet sulforafan som är känt för att öka kroppens produktion av en rad antioxidantenzymer, som kan förebygga andningsproblem.

Skyddar även mot cancer

Broccoligroddarna innehåller 20-50 gånger så mycket sulforafan som ”färdig” broccoli, så groddarna ger dig snabbt ett rikligt tillskott. Samtidigt kan du se fram emot att tidigare studier har visat att broccoligroddar också skyddar mot cancer och hjärt-kärlsjukdomar.

Så här odlar du själv broccoligroddar

Lägg lite fuktig bomull i en ren plastlåda efter frukt eller grönsaker. Skölj broccolifröna och fördela dem på bomullen - inte för tätt. Sätt lådan på ett varmt ställe och ge den cirka 8 timmars mörker per dygn. Efter några dagar är groddarna färdiga.

Broccoligroddar har en fin, lite nötaktig smak och kan ätas till exempel i en sallad, på en sandwich eller som tillbehör. Broccolifrön hittar du i fröaffärer eller på nätet. De kostar ca 25 kronor för 25 gram.