3 flytande saker som håller kilona borta

De är mättar, de ser till att du får i dig färre kalorier och de är flytande. Varsågod, tre tips på vätskor som funkar när du vill hålla vikten.

1. Skummad mjölk

En studie visar att försökspersoner som drack skummad mjölk istället för juice till frokost åt mycket mndre till lunch än de som druckit juice. Enligt forskarna beror det på det extra proteininnehållet i mjölk som gjorde att testgruppen kände sig mättare.

2. Olivolja

Denna medelhavsolja är späckad med oljesyran “oleic acid” som främjar mättnadskänslan. Det enkelmättade fettet stimulerar tarmarna som sänder mättnadssignaler till hjärnan. Även avokado, rapsolja och mandlar innehåller denna oljesyra.

3. Vatten

Otaliga studier visar att de som dricker vatten känner sig mättare och får i sig färre kalorier än de som inte dricker tillräckligt. Vattendrickare dricker vanligtvis också mindre läsk, kalorifyllda kaffevarianter och sportdrycker.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background