3 flytande saker som håller kilona borta

De är mättar, de ser till att du får i dig färre kalorier och de är flytande. Varsågod, tre tips på vätskor som funkar när du vill hålla vikten.

1. Skummad mjölk

En studie visar att försökspersoner som drack skummad mjölk istället för juice till frokost åt mycket mndre till lunch än de som druckit juice. Enligt forskarna beror det på det extra proteininnehållet i mjölk som gjorde att testgruppen kände sig mättare.

2. Olivolja

Denna medelhavsolja är späckad med oljesyran “oleic acid” som främjar mättnadskänslan. Det enkelmättade fettet stimulerar tarmarna som sänder mättnadssignaler till hjärnan. Även avokado, rapsolja och mandlar innehåller denna oljesyra.

3. Vatten

Otaliga studier visar att de som dricker vatten känner sig mättare och får i sig färre kalorier än de som inte dricker tillräckligt. Vattendrickare dricker vanligtvis också mindre läsk, kalorifyllda kaffevarianter och sportdrycker.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background