Annons

Värt att jämföra olika alternativ innan ett lån

Det är enklare än någonsin att ta ett lån idag. När du inte har möjlighet eller tid att spara till en utgift kanske du funderar på ett lån. Det kan vara till vad som helst. Bilreparation, en ny cykel eller en resa långt bort.

Då det finns många kreditbolag på marknaden kan man som sökare låta dessa konkurrera om en. Det är här som jämförelsesajter kommer in och sammanställer användbar information om befintliga lånevillkor och krav. Räntor och krav kan verkligen se helt olika ut. En opartisk jämförelsesajt kan hjälpa dig söka efter det bästa resultatet för dig.

Genom att låta en låneförmedlare hjälpa dig sparar du tid och energi, och slipper leta igenom alla banker enskilt.

En låneförmedlare är som sagt en tjänst som hjälper dig att jämföra olika typer av lån. Du fyller i ett formulär med information om dina behov och din ekonomi, och sedan listar låneförmedlaren alla möjliga alternativ för dig. Du slipper göra jobbet själv, och det finns inget krav på att du ska ta ett lån via låneförmedlaren.

Varför jämför man lån?

När du väljer att jämför lån hos en låneförmedlare ställer du olika långivare och banker och deras erbjudanden mot varandra. På så sätt har du möjlighet att få färdiga och personligt anpassade låneerbjudanden från många olika långivare och banker.

En lånejämförelse med LoanScouter hjälper dig att hitta det lån som passar din ekonomiska situation bäst.

Dessa lån erbjudande redovisar personlig ränta, effektiv ränta, betalningsvillkor, månadskostnad och total kostnad för lånet. På så vis kan du se vad det skulle kosta att ta ett lån på ett visst belopp hos ett stort antal långivare innan du tecknar ett lån.

Genom att använda en jämförelsetjänst har du en chans att få ett billigare lån med lägre ränta. Det hjälper dig att spara pengar och det handlar ofta om större summor.

Frågor till dig innan du lånar:

Behöver jag verkligen låna pengar?
Självklart är det alltid bäst att spara ihop pengarna. Då slipper du betala ränta och administrativa avgifter. Låna bara om det absolut är akut.
Räkna ut totalsumman för ditt lån, alltså avgifter och ränta tillsammans.
Ha en bra överblick över hur mycket ditt lån faktiskt kommer att kosta.
Är du verkligen säker på att du kan betala tillbaka ditt lån?

Räkna in alla kostnader innan du gör en låneansökan.
Med bättre kreditvärdighet desto billigare lån får du.
Har du kontaktat facket?