3 saker som funkar bättre än alkohol

Var fjärde kvinna dricker för mycket och en av tio är högkonsument av alkohol – och de flesta gör det för att döva sina känslor. Läs här hur du tacklar dina känslor på ett mycket hälsosammare sätt.

Det kan vara svårt att veta exakt hur många kalorier något innehåller. Kostdagbokens kaloritabell ger dig svar.

Ett glas vin efter en stressig dag. Det gör mig väl inte till alkoholist? Men sanningen är att var fjärde kvinna dricker för mycket – och oftast handlar det om att döva jobbiga känslor.
Men du behöver inte ett glas rödvin eller en mojito för att bli av med stressen och känna dig gladare. Här är tre mycket bättre och sundare sätt att ta hand om dina känslor på.

1. Prata med en väninna

Ett bra samtal över en kopp te får dig att stressa av och känna att det hela nog inte är så illa ändå. Forskning visar att kvinnor tacklar känslor bäst genom att prata med varandra.

2. Få en massage

Beröring friger hormonet oxytocin, som lugnar dig och får dig att varva ner. Få din älskling att ge dig en skön kroppsmassage eller boka tid hos ett proffs.

3. Ät havregryn

Ja, det låter konstigt, men kolhydratrik mat som havregryn och andra fullkornsprodukter ökar nivån av serotonin, som verkar lugnande på hjärnan.