Så undviker du prickar på huden

Här är 4 enkla steg som ger dig en fin hud utan irriterande prickar!

Kvinna kliar sig på armen.

Har du små, röda eller hudfärgade prickar på armar eller lår, är det sannolikt det som kallas keratosis pilaris, och som omkring hälften av oss får vid något tillfälle. Kvisslorna kommer av att döda hudceller sitter fast i hårsäckarna. Det är inte säkert att du kan bli av med dem helt, men du kan göra huden finare. Inte med en hampahandske, som många felaktigt tror, utan med hjälp av produkter som både kan exfoliera och fuktmätta huden.### 4 steg till att bli av med prickarna

Steg 1

Undvik uttorkning av din hud. Se till att bara tvätta dig med milda tvålar utan parfym.
Steg 2

Smörj in knölarna varje dag med en kräm som innehåller karbamid. Karbamidkrämer finns i olika koncentrationer, börja med en av de mildare med ca 5 procent karbamid.
Steg 3

Om karbamidkrämer inte verkar, kan du försöka med lite skarpare produkter som innehåller t ex mjölksyra eller A-vitaminsyra.
Steg 4

Vill kvisslorna ändå inte försvinna, behöver du kanske boka tid hos hudläkaren som kan skriva ut recept på mer effektiva preparat.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background