Annons

Guide: Så skapar du en enkel skönhetsrutin i omklädningsrummet

Om du ofta duschar i ett omklädningsrum efter träningspasset vill du säkert att skönhetsrutinen efteråt ska vara så enkel och snabb som möjligt. Här är tre tips.

Du har nyss avslutat träningspasset. Svetten rinner och du är alldeles röd och varm i ansiktet. Dags för en efterlängtad dusch. Efteråt ska du ut på nya äventyr och vill så klart känna dig snygg och fräsch när du lämnar gymmet.

Det innebär att skönhetsrutinen efteråt ska utföras i omklädningsrummet. Kanske är det något du gör flera gånger i veckan. Här är tre tips som är bra att tänka på för att skapa en så enkel rutin som möjligt.

1. Skapa en enkel rutin

När du står där och trängs med alla andra framför spegeln, utan optimal belysning, och du dessutom har lite bråttom, vill du ha en skönhetsrutin som är både enkel och snabb att utföra.

Hur ska du göra? Du vill hålla det enkelt samtidigt som du så klart vill att din hud ska få all den fukt och vård den förtjänar.

De tre viktigaste stegen efter träningen och duschen är:

  1. Rengöring. Huden behöver göras ren från gamla makeuprester och annan smuts som lätt samlas i porerna. Detta kan du eventuellt göra redan i duschen för att göra rutinen framför spegeln lite enklare.

  2. Fukt. Din hud behöver fukt. Hitta en bra fuktcreme som passar din hudtyp, och som ser till att huden inte torkar ut.

  3. Skydd. Kom ihåg att skydda din hud mot solen. Välj gärna en fuktcreme som innehåller solskyddsfaktor.

*Garnier Micellar Cleansing Water är en allt-i-en-produkt eftersom den både rengör huden, avlägsnar makeup och har en lugnande effekt. Produkten finns för alla hudtyper och därför finns det så klart en som passar även dig.

© Garnier

2. Använd allt-i-en-produkter

Om du vill hitta en enkel skönhetsrutin som minimerar tiden i omklädningsrummet kan det löna sig att göra lite efterforskningar för att hitta produkter som har flera funktioner i en.

Om du tränar mycket och är en aktiv person kan din hud vara extra utsatt eftersom frekvent värme både kan bidra till att torka ut huden och avlägsna hudens naturliga skyddsbarriär. Därför är det viktigt att hitta skonsamma produkter som vårdar din hud.

Garnier Miceallar Cleansing Water rengör din hud och avlägsnar makeup på ett skonsamt sätt samtidigt som den lugnar huden.

3. Hitta produkter som är lätta att ta med sig

Kanske tränar du direkt på morgonen, eller direkt efter jobbet. Oavsett vilket är vi många om att släpa med oss våra träningsväskor överallt, och därför är det kanske extra skönt att ha produkter som inte tar allt för mycket plats.

Köp gärna små flaskor eller burkar i reseformat som du kan fylla på, eller så kan du hitta produkter som tillverkas i små format och som är lätta att ta med sig. Och skönt att inte behöva ta med sig den stora necessären!

Garnier Micellar Cleansing Water finns i 100 ml-format som är lätt att ta med. Dessutom är det en allt-i-en-produkt som både rengör din hud, avlägsnar makeup och har en lugnande effekt – utan att ta så mycket plats!

© Garnier