Annons

Få friskare hår med balsammetoden

Med lockigt hår kan det vara problematiskt att reda ut håret, utan att det ser torrt och flygigt ut. Med rätt teknik och naturliga produkter kan balsammetoden göra att hårets blir friskare och mer välvårdade.

I mångas öron låter det märkligt att man ska använda sig mer av balsam än schampo till sitt hår. Men för att få ett bra resultat krävs ett specifikt tillvägagångssätt och naturliga produkter. Överanvändning av produkter med kemiska ingredienser skadar hårstråets naturliga skydd mot yttre påverkan och gör håret mer torrt.

Innan du påbörjar balsammetoden eller curly girl metoden krävs en ordentlig rengöring, så det inte finns kvar några rester från gamla hårprodukter. Var noga med att använda dig av naturliga produkter som inte innehåller silikon eller andra ämnen som inte är vattenlösliga.

Hur utför du balsammetoden?

Om du inte redan har naturliga produkter hemma, så börja med att införskaffa detta. För att balsammetoden ska fungera tillfredsställande är det viktigt att du använder dig av hårprodukter som innehåller ämnen som är vattenlösliga.

  • Hairlust har en naturlig hårskrubb som effektivt avlägsnar rester från andra hårprodukter. Denna hårskrubb är även bra för torr eller fet hårbotten, så den kommer att rengöra från djupet samtidigt som den är skonsam mot hårbotten. Massera gärna din hårbotten med skrubben någon minut.
  • Skölj ur håret ordentligt och börja sedan med att applicera balsam i ditt hår. Se till att det är fritt från silikon och ett som passar för lockigt hår. Använd dig av fingrarna för att så kallat kamma igenom lockarna.
  • Lämna lite av balsamet i håret och avsluta med en naturlig produkt för att återfukta torra hårtoppar.

I Hairlust sortiment finns Hair Rehab Box For Curls som är speciellt framtagna för de som har lockigt hår och de är godkända för Curly Girl metoden.

Inköp av naturliga hårprodukter?

Med hänsyn till det stora utbud av hårprodukter som finns ute i handeln, kan man tro att det inte ska vara så svårt att hitta naturliga hårprodukter. Då naturlig produkt inte ska innehålla onödiga kemiska ingredienser, så får du oftast söka efter dessa i specialbutiker eller via nätet.

Merparten av produkterna hos HairLust är både ekologiska och veganska. Istället för konserveringsmedel, konstgjorda smaksättare och liknande, så fokuseras dessa produkter på näring och naturliga ingredienser för att ge oss ett hälsosamt hår.

Förutom att förse sina kunder med ekologiska och veganska produkter, så jobbar de även för ett gott miljötänk. De använder sig av återanvändbar plast, i den mån det går. Dessutom uppmuntrar de sina kunder till upcycling av deras behållare. På deras hemsida finns olika tips för hur man kan använda sig av tomma behållare.