Sexologens 10 bästa råd till honom

Har din partner svårt att förstå sig på dig i sängen? Då är sexologens 10 bästa råd till honom något du ska tipsa honom om.

1. Ha tålamod! Kvinnors lust kommer och går

Lusten går upp och ner i takt med de olika faserna i livet, speciellt hos kvinnan. Utebliven eller minskad lust efter en förlossning är en klassisk situation, men även PMS kan döda lustkänslorna. Trötthet, stress och livskriser kan i perioder minska lusten hos båda könen.

2. Vägen till kvinnans sköte går genom dammsugaren

Mannen har snabbare vägar till sin sexualitet och är mer inställt på sina lustar. För kvinnan kan dubbelarbete och tungt ansvar blockera lusten och förmågan att njuta. Så om du vill tända din kvinna - fram med dammsugaren och gör din del av hemarbetet.

3. Trygghet och närhet utvidgar hennes gränser

Kvinnan behöver en varm avslappnad stämning omkring sig för att kunna känna lust. Hon ska ses och lyssnas på för att kunna känna tillit. Och tilliten är viktig om hon ska prova något nytt som du alltid drömt om. Kommunikation är (också) nyckeln till härligare sex.

4. Återinför den heta kyssen

En het och intensiv kyss kan tända en slumrande vulkan. I det stora hela är en kyss en utmärkt indikator på hur ni har det i ert förhållande. Glöm den automatiska kindpussen och gå fram till henne: Koncentrera dig och se till att du kysser henne djupt och sensuellt. Det väcker garanterat lusten att ha sex och att vilja prova nya saker.

5. Smekningar, smekningar, smekningar - långsamt!

Kvinnan har många fler erogena punkter på huden är vad män har, tack vare sin höga nivå av det kvinnliga könshormonet östrogen. Kela för och med dem! Smek henne mjukt uppe i nackgropen, ned längs ryggraden och ut på fötterna. Men gör det hälften så snabbt som du hade tänkt dig. Många män smeker sina kvinnor för kort tid, alldeles för kort tid. En lyhörd man kan smeka sin kvinna till ett vilt sexuellt rus!

6. Tänd henne med ögonen

De heta djupa blickarna, leendet, de kärleksfulla telefonsamtalen - vart försvann allt det som gjorde att ni lärde känna varandra bättre? Det tillhör ju det dolda förspelet. Innan ni flyttade ihop var det ju aldrig några problem med den delen så återinför alla tre delarna. Speciellt för kvinnan är de tre fantastiska inledningar till sex.

7. Låt bli att tala om hur sexiga andra kvinnor är

Underförstått: Din egen partner är oattaktiv och tråkig i sängen. För så kommer hon att tolka det och följden blir att hennes sexuella självförtroende, och därmed lusten - störtdyker. Det är okej om du fantiserar om andra, men de bör förbli fantasier i din hjärna, inte i hennes. För de flesta kvinnor är det viktigt att de känner sig speciella och utvalda av sin älskade.

8. Glöm snabbt och hårt: Hon vill förföras!

Visst kan vild och häftig älskog utan förspel vara härligt emellanåt. Men i regel har det då redan legat i luften mellan er i timmar, och ni är förberedda på vad som komma skall. Men om du har suttit och glott på fotboll hela kvällen och för länge sedan har tröttnat på att smeka, kyssa och prata så kan du inte förvänta dig att din kvinna plötsligt ska vara uppfylld av begär till dig när TV-sporten är slut. Dålig kommunikation och slöhet är två av sexualitetens värsta fiender.

9. Visa ditt intresse för henne - även efteråt

Vänder du dig om på sidan och somnar direkt efter det att ni har haft sex? Det kan kvinnan lätt tolka som ett bristande intresse för henne. Efter sex är många kvinnor speciellt öppna och har lust att prata, och de stunderna kan ni utnyttja för att knyta banden mellan er ännu hårdare - och för att fatta beslut i det bästa samförstånd.

10. Håna henne aldrig

Har din kvinna svårt för att slappna och för att ge sig hän till dig, måste du göra henne trygg. Och det gör du absolut inte genom att håna henne. Hur ska hon någonsin få mod till att experimentera om du ondgör dig för alla som vill lyssna, att hon endast accepterar missionärsställningen med ljuset släckt?