Sensuell massage

Massage på rätt sätt är en av de allra behagligaste upplevelser som tänkas kan. Fantasin får en kick när du låter dina händer utforska din partners kropp.

Strukturen på musklerna under huden, spänsten, värmen och inte minst doften av din partner är faktorer du plötsligt blir mycket mer medveten om. Men det kan vara lika berikande att kunna bjuda sin partner på en sinnlig, intensiv och sensuell njutning.

Till skillnad från sex ligger det en behaglig osjälviskhet i massagen - den ena parten ger allt medan den andra är totalt utlämnad åt nyfikna händer.

För att skapa balans och ökad känslighet i den sexuella relationen är det mycket viktigt att lyssna till varandras sexuella och erotiska mönster. Samtidigt blir ni också mer uppmärksamma på varandras behov av beröring, närhet och fysisk omsorg och vad som känns skönt och vad som känns obehagligt.

Långsamma, mjuka och glidande strykningar
Den sensuella massagen är en ström av lätta och glidande beröringar som stimulerar nästan alla kroppens erogena zoner - dock icke könsdelarna.

För att förstärka din partners sensuella upplevelse av massagen är det långsamma, lugna och glidande rörelser som gäller. Då känner sig din partner avslappnad, trygg och stimulerad.

Beröringen ska kunna jämföras med den känsla man upplever när man låter händerna lätt glida fram över en blank vattenyta.

Det krävs inte mycket för att utföra massage
Var avslappnade innan ni börjar. Den som ger massage ska vara inställd på att ge partnern en njutningsfull upplevelse och åsidosätta sina egna behov. För att undvika att du blir trött när du masserar bör du försöka hålla din kotpelare rak.

Att ta emot sensuell massage kräver inte mer än att vara inställd på att acceptera och njuta av de glädjeämnen som partnern önskar ge dig.

De första gångerna ett par masserar varandra är det viktigt att de under massagen låter den andre veta om det känns skönt, om det kittlar eller rentav känns obehagligt. Det gör inget om det kittlar behagligt men partnern ska fortfarande kunna slappna av.

Använd först och främst intuition och fantasi och gå inte efter ett färdigt recept när du masserar. All mjuk beröring känns skönt och skadar inte. Var lyhörd, lyssna till din partners kroppsspråk och prova dig fram.

Professionella tips

Det kan inte nog understrykas hur viktigt det är att börja och avsluta kontakten på rätt sätt när du masserar. Ena handen måste hela tiden röra vid huden, händerna ska vara helt avslappnade och glida fram på huden.

För att händerna ska kunna arbeta med minsta möjliga motstånd kan man använda olika matoljor. Värm oljan i händerna innan du applicerar den på huden.

Börja sedan gnida in det område på kroppen som du ska massera. En halv tesked åt gången räcker gott och väl för att händerna ska kunna glida. Om kroppen svämmar över av olja får du dels inte ordentlig kontakt med huden, dels känner sig din partner närmast kletig över hela kroppen.

När du ska ta mer olja eller ska fortsätta till en annan del av kroppen så kom ihåg att alltid ta bort händerna mjukt och försiktigt från partnerns kropp.