Lär er CAT-ställningen

Alla känner till de traditionella samlagsställningarna bakifrån, stående och samlag där kvinnan ligger eller sitter ovanpå mannen. Men det finns ett par andra ställningar där möjligheten för båda parter att bli tillfredsställda är större.

En av ställningarna kallas för CAT-ställningen (The Coital Allingnment Technique) som betyder ungefär samordningssamlagsställningen. Med denna ställning är kvinnans chanser större att uppnå orgasm medan mannens penis är inne i slidan. Ställningen ökar också chanserna för mannen och kvinnan att uppnå orgasm samtidigt.

Koordinera rörelserna

CAT-ställningen handlar inte om avancerade och invecklade akrobatiska övningar. Man utgår ifrån den traditionella missionärställningen, men hemligheten är att man koordinerar rörelserna.

Det vanliga samlagsmönstret går annars ut på att mannen för penis snabbt, hårt eller långsamt fram och tillbaka i kvinnans slida. Mannen tror ofta att kvinnan tycker det är lika skönt som han tycker. Men på det sättet berörs nästen aldrig klitoris av samlagsrörelserna eftersom det krävs ett mer konstant och kontinuerligt tryck på klitoris för att kvinnan ska få orgasm.

I CAT-ställningen strävar både man och kvinna efter att deras bäcken ska mötas och inte förlora kontakten med varandra. På så sätt möjliggörs en kontinuerlig stimulering av klitoris.

Så gör ni

Mannen lägger sig ovanpå kvinnan precis som i missionärställningen, men han ska inta stödja sig på armbågarna för att bära upp sin kroppstyngd utan låta hela tyngden vila på kvinnan så att paret känner att deras kroppar kommer närmare varandra.

Mannens bäcken ska vara ovanpå kvinnans bäcken och penisskaftet ska pressas mot klitoris. Därefter är det rörelserna som är det viktigaste.

Med den här utgångspunkten är det mesta förberett för en bra klitorisstimulans. Resten klaras av att mannen och kvinnan rytmisk pressar sig mot varandra.

Mannens kroppstyngd och vikt gör att han pressar sig mot kvinnans huvud och axelparti, och det är viktigt för honom att tänka på att han ska undvika att glida tillbaka för då kan han hamna nedanför kvinnans bäcken.

Kvinnan ligger hela tiden på rygg och håller sina vader runt mannens lår, hennes vrister ska vila mot den tjockaste delen på mannens vader. På så sätt intar penis en grundposition i slidan, det vill säga den tränger inte särskilt djupt vilket gör det lättare att få klitoriskontakt. Därefter tar mannen över och pressar sig mot kvinnan. Mannen pressar kvinnans bäcken neråt och tillbaka, samtidigt som kvinnan möter mannens bäcken med sin klitoris så att det uppstår en liten smula motstånd. Den här täta kontakten ska inte upphöra utan fortsätta under hela samlaget.

Det är viktigt att rytm, rörelser och press är likadana hela tiden. Ni ska alltså inte variera rörelserna i snabbare, hetsigare eller långsammare tempo, utan lugnt pressa mot varandra i den rytm ni tillsammans kommer fram till.

Som med allting annat krävs det tålamod, nyfikenhet och uthållighet samt förestås en smula humor när CAT-ställningen ska övas in.