Gör dubbelsängen till en himmelsäng

Det finns många fler - och bättre - sätt att ha sex på än genom samlag.

  • Försök komma ihåg hur sexuellt laddad en kyss eller beröring en gång kunde vara. Återfinn den känslan och öva. Testa att avtala om veckor där samlag är förbjudet men allt annat tillåtet.
  • Studera din man när festen nått sin kulmen och föreställ dig att du inte är säker på att få med honom hem. Flirta med honom, skratta åt hans skämt och upplev lite av den pirrande känslan när du lyckas fånga hans intresse. Enligt experter får en flirt endorfiner och andra hormoner att flöda så att man känner sig hög. En känsla värd att ta med sig hem.
  • Ibland måste man planera för sex om det ska bli något. Sluta påstå att du är för trött för sex. Ha i stället sex när du inte är så trött. Sätt av en kväll i veckan och kryp t ex direkt i säng med var sin räkmacka och en flaska vitt vin. Under denna lek kommer du garanterat inte att ligga och fundera på att du egentligen borde sortera tvätt i stället.
  • Undersökningar visar att vi älskar mer under semestern. Då slappnar vi lättare av och blir inte avbrutna av en massa plikter. Tillåt er att någon gång då och då komma ifrån vardagens plikter. Bestäm t ex möte på stan. Har ni barn så ljug för barnvakten och säg att ni ska på bio när ni i själva verket tar in på motell några timmar.
  • När sex blir en självklarhet så saknas förförelsen. Kräv den tillbaka! Låt bli att knuffa undan honom nästa gång han har lust. Säg i stället: "Övertala mig!" och se om inte det kan ruska om honom lite i hans rutiner.
  • Längtar du efter att få återuppleva den första pirrande gången med honom? Tänk då på hur det var den första gången - så detaljerat som möjligt. Återskapa situationen. Gå till restaurangen där ni åt tillsammans första gången. Och förför honom. Eller låt dig förföras av honom. Kanske blir ni lite blyga för varandra igen.