Fantasin är kryddan i sexlivet

Läs om Lenas, Bettinas och Stens fantasier - och vad sexolog Gerd Winther säger om dem.

Lena Nilsson, 35 år

Lenas fantasi: Jag ligger i min säng på magen och känner oro i underlivet, jag vill ha sex, jag vill att någon kastar sig över mig, kuvar mig. Jag bli våt i takt med att jag smeker mig själv allt intensivare. Jag föreställer mig att det finns en massa människor i rummet som pratar och skrattar. Jag vet inte vilka de är och jag måste onanera så stilla jag kan så de inte hör mig.

Precis innan det går för mig hör jag dörren till mitt sovrum öppnas. Jag bestämmer mig snabbt för att låtsas sova. Plötsligt märker jag något kallt läggas över hela min kropp och en våt bindel binds för ögonen. Jag upptäcker att den kalla duken måste vara ett silkeslakan. Tre eller kanske fyra par händer smeker min kropp -utanpå lakanet. Jag har ingen aning om vem dessa personer är eller hur de ser ut överhuvudtaget. Om de är unga, gamla, män eller kvinnor. De gör allt möjligt vid mig. Jag blir bara påsatt, har inget ansvar och behöver inte göra något i gengäld - behöver aldrig se dem igen.

Det bästa med mina sexfantasier är att de i regel överträffar verkligheten med flera hundra procent. Och att de är mina helt privata tankar som utlöser mina helt privata känslor. Ofta förlorar mina fantasier dock sin magi om jag lever ut dem. Därför behåller jag den här fantasin för mig själv -jag vill inte leva ut den - då blir den bara förstörd.

-Jag har två gånger försökt realisera en sexfantasi. Och båda gångerna blev resultatet så eländigt att jag sedan dess håller mina fantasier för mig själv, säger Lena.

-Det är som om känslan är helt annorlunda än tanken. l fantasin ger jag mig mycket mer hän fysiskt men i det verkliga livet är jag en känsligare person -och det skapar en enorm konflikt. Ofta är fantasierna ju djuriska och det kan lätt störa min verklighetsmoral, säger Lena.

Bettina Holm, 36 år

Bettinas fantasi: Jag är ensam, helt ensam med mig själv. Har behov av - den kommer av sig själv - en fantasi. En sexfantasi. Ensam med mig själv, mitt huvud, mina tankar, min själ. "De" är där, men jag är ensam. De gör med mig vad jag vill. Ingen frågar, men alla vet vad som krävs. De är flera stycken, många män och någon enstaka kvinna. Plötsligt tar de över, men bara för att jag gärna vill att de gör det.

De är klädda i svart lack, läder och spetsar. Jag spänns fast på sängen med hand- och fotbojor. Allt är våldsamt och inledningsvis mot min vilja. Med bindel för ögonen är jag överlämnad till denna orgie och känner mig totalt maktlös.

Stillhet -viskningar. Vad händer? Vad vill de? Jag väntar. Väntetiden, ovissheten, spänningen pirrar mig - gör något! Så börjar saker och ting hända. Mjuk olja flyter över min kropp som masseras av många händer. Ett par stora händer masserar hårt mina bröst och någon tar mig brutalt. Det är händer och tungor över hela kroppen. Jag vrider mig på lakanet, försöker komma undan men känner ändå lust och spänning. Bojorna tas av och någon kastar mig på sidan. Mjuka kvinnohänder masserar insidan av mina lår. De kastar mig runt, jag blir masserad överallt. Ger upp, stretar inte emot och ger mig fullständigt hän i denna extrema orgie.

Bettina använder sina sexfantasier när hon är ensam. Ett par gånger har hon dock berättat för en partner om fantasierna och tillsammans har de levt ut dem - dock bara i småbitar. Varje gång har det varit en positiv upplevelse för henne. -Jag har inte försökt leva ut ovannämnda fantasi men jag har provat vissa delar ur den. Som helhet ligger de mig fjärran för fantasierna är så extrema. Men det är ju också många gånger det extrema man tänder på, säger Bettina.

Sten Johnsson, 40 år

Stens fantasi: Jag blir uppringd av en fullständigt främmande tjej som har fått fel nummer. Hennes röst är mycket mjuk och vacker, hon låter jätterar. Vi talar som om vi hade känt varandra alltid.

Samtalet slutar med att vi bestämmer att vi ska träffas. Då hon kommer pratar vi först lite över en dry martini. Jag har gjort en brasa i öppna spisen och efter 20 minuter måste hon ta av sig tröjan. Världens vackraste bröst kommer till synes i en nästan genomskinlig T-shirt. Jag känner värmen stiga och frågar till min förvåning om hennes bröst är lika vackra utan förpackning. Till min ännu större förvåning tar hon av sig T-shirten - svaret är ja.

Då hon frågar om jag vill röra vid dem har verkligheten förvandlats till en dröm. Jag tar hennes vita mjuka hand i min och leder henne bort till soffan framför brasan. Värmen sköljer över mig och jag måste kyssa och smeka de närmast marsipanaktiga brösten vilket får henne att stöna så högt att jag blir nästan rädd. Dock övervinner jag mina betänkligheter och fortsätter mina smekningar tills hon i extas sliter av mig skjortan så att knapparna ryker och biter mig i vänstra bröstvårtan.

Jag reagerar genom att kasta ner henne på golvet där jag febrilt sliter jeansen av henne. Hennes redan fuktiga trosor följer med jeansen till hälften och jag tar av dem i samma andetag. Mina hän- der griper efter detta härliga "odjurs" vackra bröst varpå "det" hejdar sig några få sekunder. För första gången ser vi på varandra ett kort ögonblick. Jag tippar henne bakåt och kysser hennes varma kropp. Efter ett tag är hon i ett tillstånd som är svårt att beskriva. Jag känner naturligtvis en enorm tillfredsställelse av att det är jag som har varit i stånd att ge henne denna njutning.

Sten har aldrig levt ut denna fantasi. Det har han i gengäld gjort med en annan fantasi - att vara tillsammans med flera kvinnor på en gång. Men det visade sig att verkligheten inte alls motsvarade fantasin.

-Jag tyckte inte att det var särskilt spännande. Det var faktiskt tvärtom ganska frustrerande att ha två att koncentrera sig på samtidigt. Den ena låg ju bara och väntade. Men jag tror att många män fantiserar om att vara tillsammans med två kvinnor på en gång, säger Sten, som för tillfället är utan flickvän men i tidigare förhållanden har berättat om sina fantasier och tillsammans med dem provat ett par - bl a att binda varandra.

Sexologen: Det betyder de tre fantasierna
Det är mycket karakteristiskt att ingen av dem känner sin sexpartner, säger sexologen Gerd Winther. Endast för en kort sekund anar Sten att det är en person han är tillsammans med. Tills dess har hon bara varit ett "odjur" med en härlig kropp. Vad beträffar flickorna är det fråga om flera - både män och kvinnor - som inte vid någon tidpunkt blir identifierade.

De anonyma älskarna är förmodligen ett uttryck för egoism. Lena säger det faktiskt rent ut "... jag har inget ansvar och behöver inte göra något i gengäld behöver aldrig se dem igen."

Kvinnorna är typiska för den nya tidens ansvarsfulla kvinnor, t ex Bettina som säger: "De gör med mig vad jag vill." När kvinnor förr beskrev liknande fantasier, regisserade de inte fantasierna. Det gör de nu!