Bli kär på gymmet

Är du singel? Då kan det vara en bra idé att leta efter en partner på gymmet. När du höjer din puls förstärker du hjärnans vakenhet vilket gör det lättare för dig att bli kär.

Gymmet är ett bra ställe att hitta en ny partner.

Hjärtklappning eller hög puls på grund av fysisk ansträngning gör det dessutom lättare för oss att tycka om en annan person, skriver DN.

De första förälskade blickarna har i studier visat sig vara ett samspel där bland annat ämnena dopamin, oxytocin och vasopressin frisätts i kroppen. Vi lägger kanske inte alltid märke till signalerna kroppen skapar utifrån dem, men människan uppfattar dem ändå:

– I parningssituationer spelar de icke-verbala signalerna stor roll, säger Jan Marcusson, professor och överläkare på minnesmottagningen vid Universitetssjukhuset i Linköping, till tidningen.

Ett känt svenskt par som träffades just på gymmet är Kronprinsessan Victoria och hennes kommande äkta hälft, Daniel Westling. Paret gifter sig den 19 juni i år.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background