Bli kär på gymmet

Är du singel? Då kan det vara en bra idé att leta efter en partner på gymmet. När du höjer din puls förstärker du hjärnans vakenhet vilket gör det lättare för dig att bli kär.

Gymmet är ett bra ställe att hitta en ny partner.

Hjärtklappning eller hög puls på grund av fysisk ansträngning gör det dessutom lättare för oss att tycka om en annan person, skriver DN.

De första förälskade blickarna har i studier visat sig vara ett samspel där bland annat ämnena dopamin, oxytocin och vasopressin frisätts i kroppen. Vi lägger kanske inte alltid märke till signalerna kroppen skapar utifrån dem, men människan uppfattar dem ändå:

– I parningssituationer spelar de icke-verbala signalerna stor roll, säger Jan Marcusson, professor och överläkare på minnesmottagningen vid Universitetssjukhuset i Linköping, till tidningen.

Ett känt svenskt par som träffades just på gymmet är Kronprinsessan Victoria och hennes kommande äkta hälft, Daniel Westling. Paret gifter sig den 19 juni i år.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background