Så tackar du nej till kaka på jobbet

Födelsedagar, jubileum, semester, föräldraledighet, eller bara för att det är trevligt ... Vi är bra på att fira med olika sötsaker. Men när det serveras kaka flera gånger i månaden, till och med i veckan, kan det bli lite för mycket av det goda. Här får du tre sätt att tacka nej till kaka, utan att verka ohövlig.

Hur tackar jag diskret och trevligt nej till kaka?

Om du ibland känner pressen att ta en tårtbit när någon av dina kollegor har gjort sig omaket att baka (för tredje gången på en månad) så är du inte ensam. Enligt en enkät känner sig var fjärde svensk tvingad att äta tårta på jobbet, och det finns en ganska enkel anledning. När du tackar nej till en tårtbit signalerar du nämligen indirekt att du inte vill vara en del av gänget. Du kan dock utan vidare tackla en tårtstund utan att behöva framstå som oartig eller asocial. Här får du tre lösningar.

3 sätt att undvika kaka på jobbet

Åh nej, inte nu igen! Nästa gång det är tårta på jobbet ska jag …

… bara ta en liten bit

På det viset är du med på samma villkor som dina kollegor, men begränsar ditt intag på ett mycket diskret sätt.

… baka ett nyttigare alternativ

Baka delikata bullar eller tårta sötad med banan nästa gång det är dags för tårta. Det visar att fikat inte nödvändigtvis måste vara onyttigt.

Här kan du hitta inspiration till läckra kakor som inte är fulla av kalorier.

… ha nyttiga snacks redo i väskan

Ät en proteinbar eller en frukt istället för tårtan. Om någon kommenterar det så säger du bara att du försöker undvika sötsaker, men gärna vill umgås med dina kollegor..