Annons

Inspirerande film och TV-tips för nyårsträningen

Nu när vi befinner oss i juletid är det många måsten som inkluderar att träffa familjen, och äta mycket god mat. En njutning på flera vis, men som av förklarliga skäl tenderar att få ens träning ur balans. Därför ser många av oss fram emot det nya året som gärna innebär nya tag för ens hälsorelaterade mål. Behöver du extra motivering, så kommer här film och TV-tips som hjälper dig.

Hämta inspiration från sporthjältar på TV

Ett av de bästa tipsen för att höja motivationen när vi kliver in på 2023, är att bli inspirerad av våra största sporthjältar, som vi lyckligtvis får äran att se i rutan. Ja, det finns mycket bra sport på TV att inspireras av, men sett till det breda utbudet kan det ibland vara svårt att veta var man ska vända sig till.

För att kunna ta del av de största ögonblicken är det många som väljer att skaffa Viaplay sportpaket där det finns en bred täckning av sport. Där finns allt från premier league-fotboll och landslagshockey till UFC och tennis. Du kan även välja mellan flera olika paket och på så vis hitta det som tilltalar dig mest. Bland andra streamingtjänster som har sportpaket hittar vi C More och discovery+.

För vidare inspiration har nu vinterstudion på SVT dragit igång med sin bevakning av säsongen med längdskidor, skidskytte och alpint. Här får vi se högst motiverade deltagare pressa ur sig det sista för att vinna. Perfekt för att komma in rätt i nyårsträningen.

Inspirerande filmer om sport

Med sina skildringar av triumf och beslutsamhet har filmer med sport i fokus förmågan att inspirera. Många av oss tycker också om att titta på dokumentärer och sportfilmer för att vi kan relatera till huvudpersonerna och deras kamp, ​​och för att de ger en känsla av hopp och inspiration. Nedan tipsar vi om några av genrens bästa genom tiderna.

Inledningsvis måste vi förstås nämna “Rocky” från 1976. Den här klassiska filmen följer historien om Rocky Balboa, en liten boxare som får chansen i tungviktsvärldsmästerskapet. Filmen är känd för sitt inspirerande budskap om att aldrig ge upp, och dess ikoniska träningsmontage som har blivit ett monument i populärkulturen.

Nästa sportfilm att lyfta fram är "Hoosiers" (1986). Denna hjärtevärmande rulle berättar historien om ett gymnasielag i basket som övervinner alla odds och tar sig till de stora delstatsmästerskapen. Två brännpunkter i filmen är uthållighet och lagarbete, vilket tillsammans med fantastiska prestationer av Gene Hackman och Dennis Hopper har gjort den till en älskad klassiker.

Känns saker och ting hopplösa ibland? Då är det här filmen för dig. “Miracle” från 2004 bygger på en sann historia, och berättar om det amerikanska herrhockeylagets oväntade seger i vinter-OS 1980. I grunden handlar filmen om att ta sig an till synes oöverstigliga odds. Den är även känd för det minnesvärda “Do you believe in miracles?"-talet som har blivit ett slagord.

Det här är bara några exempel på de många fantastiska sportfilmer som har gjorts under åren. Oavsett om de är baserade på sanna berättelser eller fiktiva berättelser, har de kraften att kunna inspirera vem som helst.