I FORMs julkalender 2011 – Bo Mikael, chefredaktör

"Den lätta rödkålen" gör ni så här:

Chefredaktör för iform.se

I den feta jultiden då det ska vara skinka, köttbullar, klenor och så vidare kan det vara bra med ett alternativ som inte är lika tungt för magen. Därför kommer här ett bud på:

En annorlunda rödkålssallad:

  • 400 gram rödkål
  • 2 granatäpplen
  • 10-14 valnötter
  • Saften från 1 apelsin
  • 1 msk olivolja

Strimla rödkålen så fint som möjligt. Knäck nötterna och dela dem eventuellt i två delar och blanda ner dem i rödkålen. Pilla ur kärnorna från de halverade granatäpplena och blanda i salladen. Häll på olivoljan och sedan apelsinsaft.

Man kan också eventuellt ha rostade pinjekärnor, var bara försiktig så de inte blir alltför stekta.

Smaklig julmåltid!