Annons för matas.se

Håll huden ung och fräsch med lämpligt solskydd

Vår hud förändras i takt med att tiden går. Det är förvisso inget annat än vackert, eftersom det är ett bevis på det händelserika liv vi lever. Men det betyder inte heller att du inte vill se ung och fräsch ut så länge som möjligt. Förutom att stressa mindre, sova gott, äta hälsosamt och röra på sig regelbundet, är det viktigt att inkorporera solskydd i din skönhetsrutin om du vill motverka tidiga ålderstecken.

För att få D-vitamin måste vi exponeras för solens behagliga strålar. Men solen är också en av de största bovarna när det gäller tidiga ålderstecken. Det beror på att solens UVA-strålar tränger djupt ner i huden och skadar hudens elastiska fibrer, vilket innebär att hudens åldrande påskyndas avsevärt. Därför är det viktigt att inte tillbringa för mycket tid i solen. Men också att komplettera din hudvårdsrutin med solkräm till ansiktet och till kroppen för att hålla huden ung och fräsch.

Förebygg rynkor med solkräm till ansiktet

Solens UV-strålning är farlig, och därför rekommenderas det alltid att föräldrar köper solkräm till barn. Men det är lika viktigt att använda solskydd hela livet för att minska risken för hudcancer. För att inte tala om att solens kraftiga strålar som sagt påskyndar åldrandet. Därför bör du investera i en bra solkräm för ansiktet för att förebygga rynkor och hålla din hud ung och vacker så länge som möjligt.

Det enklaste sättet är att använda hudvårdsprodukter med SPF året runt och att ta för vana att alltid använda en särskild solkräm om sommaren. Dessutom rekommenderas det att du smörjer in dig med after sun efter solexponering för att skydda mot inflammation och rodnad, vilket ytterligare kan minska risken för tidiga ålderstecken.

Solskyddsfaktor 15, 20, 30 eller 50?

Om du vill skydda din hud från solens skadliga strålar och hudens åldrande är det viktigt att använda solskyddsprodukter i ansiktet och på kroppen. Men du har säkert också märkt att det finns så otroligt många produkter att välja mellan, vilket gör det svårt att hitta rätt.

Det viktigaste att hålla koll på är vilken solskyddsfaktor du behöver för att undvika att bränna dig och för att förhindra tidiga ålderstecken. Det är viktigt att notera att solskyddsfaktorn anger graden av UV-skydd och inte hur länge du kan vistas i solen som sådan. SPF 15 ger alltså 15 gånger hudens normala skydd mot solens UVB-strålar, SPF 20 ger 20 gånger hudens normala skydd mot solens UVB-strålar och så vidare.

Vilken solskyddsfaktor du behöver beror på din hudtyp, vad UV-indexet ligger på och andra förhållanden under vilka solkrämen ska användas. Ju känsligare din hud är och ju högre UV-index, desto högre solskyddsfaktor bör du använda.

Ta väl hand om din hud och var snäll mot dig själv

Det är omöjligt att förhindra att kroppen åldras, hur mycket man än vill. Du kan naturligtvis förebygga de tidiga tecknen på åldrande genom att fimpa cigaretterna, dricka mindre alkohol, sova gott, motionera regelbundet och inte minst använda solkräm. Men kom ihåg att vara snäll mot dig själv. Rynkor är trots allt ett tecken på att du har levt ett långt och lyckligt liv.