Lär av männen – 4 saker att ta efter

Här är 4 områden där kvinnor har en del att lära av männen. Läs och lär – och må lite bättre.

Känns det ibland som om att han inte har något vettigt att komma med? Sorry tjejer, där har ni helt fel!

  • 1. Spegel, spegel…När en man ser sig själv i spegeln drar han sannolikt in magen och ger sig själv en nöjd blick. Kvinnor gör ganska exakt tvärtemot. En studie från the Social Issues Research Centre i engelska Oxford visar att 80 procent av alla kvinnor är missnöjda med vad de möts av i spegelbilden.
    Gör som männen: Le mot dig själv och stärk din självkänsla på köpet. Fokusera också mer på vem du är och vad du gör och lite mindre på hur du ser ut.
  • 2. Män är mer rakt på sakOm en man har något otalt med en vän så får han oftast det ur världen på en gång. Kvinnor tenderar oftare att gå och grubbla på det. Forskare från Boston University i USA har kommit fram till att kvinnor som går och håller tillbaka på känslorna löpte 4 gånger så stor risk att dö inom loppet av ett decennium, jämfört med de kvinnor som fick utlopp för sina känslor.
    Gör som männen: Säg vad du tycker och häng inte upp dig mer på saken. Ta problemen när de kommer så mår du bättre både fysiskt och psykiskt.
  • 3. Spela fotbollJo, du läste rätt! En studie från Köpenhamns universitet visar att fotboll är bra för hälsan, både den fysiska och den psykiska. Bara en endaste fotbollsträning i veckan förebygger benskörhet och främjar hjärtat i högre grad än löpning, tack vare alla spurter och bensparkar. Lagidrotten är extra motiverande eftersom det skapar ett socialt nätverk.
  • 4. Fördela vikten över hela kroppenHar du också en handväska som är full av prylar som mobiltelefon, kalender, smink, hårborste, vatten…? En genomsnittlig handväska väger 1,8 kilo, det är lika mycket som ett litet bowlingklot! Bär du den vikten på axeln varje dag riskerar du till slut att få problem med nacke, axlar och korsrygg.
    Gör som männen: Fördela belastningen, använd dina fickor mer och ha reseförpackningar till alla nödvändigheter som du bara måste ha i väskan.