Halvera risken att drabbas av cancer

Balans mellan fem faktorer i vardagen kan halvera risken att drabbas av cancer, enligt en färsk forskningsrapport från Karolinska Institutet, KI.

1 juni 2010

Forskarna på KI har följt 25 000 svenska kvinnor under elva år och resultaten är tydliga; det finns ett tydligt samband mellan kostvanor, rökning, alkohol, vikt och fysisk aktivitet och risken att drabbas av cancer.

- Med inte så komplicerade, rentav enkla medel, kan man få jättestora effekter. Vi pratar om halvering av antalet cancerfall, säger Alicja Wolk, professor vid Karoliska Institutet, till Sveriges Radio.

Rökning värst

Enligt rapporten ska man helst undvika rökning helt, men när det gäller de andra fyra områdena behöver man inte vara någon renlevnadsmänniska. Balans är ledordet.

Forskningen visar också att fysisk aktivitet är den viktigaste komponenten; en timme om dagen ska vi röra på oss.

I FORM tipsar:

Boosta din hälsa med ett aktivitetsarmband

Vill du gärna vara sundare och ha mer energi 2019? Då är ett aktivitetsarmband rätt väg att gå. Se här varför ett aktivitetsarmband med stegräknare och sömnmätare kan bli en av de bästa investeringar du någonsin har gjort i din hälsa.

Ett aktivitetsarmband som detta från Active Fit kan verkligen boosta din hälsa – bland annat för att du blir supermotiverad till att röra på dig mer och göra något för din sömn.

Undersökningar visar att en stegräknare nästan verkar magiskt motiverande. Enligt amerikanska studier kan en stegräknare få människor att gå hela 1,5 km mer varje dag! Med sidoeffekten att både deras blodtryck och vikt minskade markant.

Få ett aktivitetsarmband med stegräknare och sömnanalys till extrapris!

Just nu kan du få ett aktivitetsarmband, som både räknar steg och mäter din sömn och puls, till specialpris tillsammans med din nya I FORM-prenumeration. Aktivitetsarmbandet Active Fit Tracker kan allt det du behöver om du vill vara sundare och mer aktiv 2019:
  • Stegräknare – räknar alla dina steg – hela dagen.
  • Sömnmätare – för dagbok över hur mycket du sover och räknar timmar med lätt och djup sömn.
  • Pulsmätare – kontrollerar och minns din puls dygnet runt.
  • Kaloriräknare – räknar löpande ut hur mycket dina aktiviteter har förbränt.
  • Notiser – klockan vibrerar diskret när du får ett samtal, sms eller notis på din mobil.
  • Inaktivitetsalarm – klockan kan ställas in på att vibrera när du har suttit stilla för länge.
  • Vanlig klocka – med alarmfunktion, i enkel och feminin design och bekväm att ha på sig.
  • Enkel app – få en överblick över aktiviteter, sömn och puls i appen – dag för dag, vecka för vecka och månad för månad.

Active Fit Trackern har ett värde av 700 kr. Men du kan få den till ett kraftigt nedsatt pris tillsammans med hela 4 nummer av Sveriges bästa hälsomagasin, I FORM, för endast 149 kr + 49,50 kr i porto och expavg. Du sparar 935 kronor!

SE ERBJUDANDE: Active Fit Tracker + 4 nummer av I FORM för endast 149 kr + 49,50 kr i portoavg.

VIDEO: Se din nya Active Fit Tracker i funktion:

Active Fit Tracker håller koll på både din aktivitet och din sömn. Synkronisera den enkelt via Bluetooth med den medföljande mobilappen. Så får du snabbt en överblick och en komplett dagbok över din hälsa.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar