Annons

Fördelar med att hitta kreditkort med låg ränta

Räntan på ett kreditkort är en av de viktigaste faktorerna att ta hänsyn till när du jämför kort. För många individer kan låga räntor spara pengar på lång sikt. Men när man bestämmer sig för vilket kreditkort man ska acceptera, när spelar räntan roll och hur viktigt är det att hålla den på en låg nivå? Låt oss ta en titt!

Ränta på kreditkort – så funkar det

I slutet av varje månad sammanställs dina kreditkortsköp i en faktura som vanligtvis betalas direkt. Om du betalar räkningen så snart som möjligt behöver du inte betala ränta - det kostar alltså inga pengar att använda kreditkortet.Du måste betala ränta på dina inköp endast om du väljer att betala din kreditkortsräkning i flera omgångar. Eftersom kortutgivaren då måste sätta in pengarna blir det en typ av kreditlån. Du betalar därefter ränta på det obetalda beloppet från avtalsdagen till nästa månads förfallodag.

Att köpa på kredit har fördelar om din inkomst varierar kraftigt och du är säker på att vissa månader kommer att vara knappa. Det är viktigt att ha ett kreditkort med låg ränta under dessa omständigheter. Att betala av dina kreditkortsskulder regelbundet kan dock bli mycket kostsamt i längden, oavsett vilket kreditkort du väljer.

Hur du jämför kreditkort med låg ränta

När det gäller att välja det bästa kreditkortet för dig finns det många faktorer att ta hänsyn till. Om du vet vad du ska leta efter kan det hjälpa dig att välja det perfekta.
Det är viktigt att ta hänsyn till omständigheterna innan du ansöker om ett kreditkort, bland annat räntan. När det gäller att välja ett kreditkort är det inte alltid bäst att bara söka efter den lägsta räntan, särskilt inte om du vet att du inte kommer att använda avbetalnings alternativet. Sammanfattningsvis är alltså låg ränta på ett kreditkort alltid en fördel, men det är oftast inte utslagsgivande i val av kort.

Kreditkort utifrån dina behov

Vid val av kreditkort ska du alltid utgå ifrån vilka behov du vill att ditt kreditkort ska uppfylla.

Årsavgift - Hur mycket kommer det kosta att äga ditt kreditkort?
Kredit - Hur hög kreditgräns erbjuder kortet?
Ränta - Kommer du delbetala din kreditkortfaktura bör du se till kortets ränta.
Räntefria dagar - Antalet räntefria dagar anger hur lång tid du har på dig att betala för ditt köp innan ränta adderas på beloppet.
Förmåner - Vilka förmåner erbjuder kortet? Kommer dessa förmåner gynna dig utifrån dina befintliga köpvanor? T.ex -erbjuds rabatter i butiker där du brukar handla?
Villkor för förmåner - Vilka villkor gäller för förmånerna? Kan du exempelvis tjäna in obegränsad cashback eller finns det ett maxtak? Ges bonus på alla köp eller endast utvalda köp?
Övriga avgifter - Utöver eventuell årsavgift, vilka andra avgifter har kortet?
Extra kort - Vill du och en familjemedlem ha ett gemensamt kreditkort kan det vara fördelaktigt att säkerställa om det går att ansluta ett extrakort till samma kredit.