Kan jag träna min mage platt efter en graviditet?

Jag har massor av lös hud på magen efter min graviditet. Kan jag få bort det genom att träna magen, eller behöver jag lägga mig under kniven?

Kan jag träna magen platt igen efter en graviditet?

När man har varit gravid, eller om man går ner kraftigt i vikt under en kort period, hinner inte huden dra ihop sig i ett motsvarande tempo. Då blir det lös hud kvar; ett fenomen som speciellt många nyblivna mammor känner till.

Så tränar du magen platt efter en graviditet

Du kan till viss del träna magen platt igen då träning får bort fettet.

Men exakt hur effektiv träningen blir för din mage beror på hur mycket lös hud du har, och om det bara handlar om lös hud. För det är skillnad på magfett som du kan göra dig kvitt genom att äta nyttigt och träna mycket, och på lös hud som inte har kontakt med vävnaden.

Den sistnämnda typen av fett kan endast fås bort med hjälp av ett plastikkirurgiskt ingrepp. Så om du kan få tag i huden och lyfta den bort ifrån magens muskler, så har du en situation där endast en kirurg kan hjälpa dig.

Men innan du tar det steget så kan du komma långt genom att motionera en massa och leva hälsosamt. Om du inte röker, äter massor av frukt och grönt och undviker socker och ohälsosamma fetter är det betydligt lättare för din hud att dra ihop sig när du går ner i vikt, bland annat eftersom du har en bättre blodcirkulation. Så du kan komma långt i jakten på en platt mage med hälsosam mat och rätt träning.