Kvinna lyfter hantel på gym.
© Colourbox

Saker du ALDRIG ska göra innan träning

Okej, inte visste vi att man inte ska röra sina tår eller ha sex.

19 september 2016 av Anja Bruneskjold

Du vet säkert redan vad som är bra att göra innan träning: ta på dig bra träningsskor, göra lite lätt uppvärmning, osv. Men vet du vad du bör undvika att göra innan träning? Kolla då in de här 4 sakerna! 

1. Håll dig borta från alkohol!

Du vet nog redan att det inte är smart att dricka stora mängder alkohol innan träning. Men det räcker faktiskt med ett enda glas för att biverkningarna ska påverka dig när du vill träna hårt.

Bara ett glas alkohol kan t ex göra dig dåsig, påverka din motorik och sänka ditt blodsocker.

2. Det är INTE bra att dricka massor av vatten

Det kan gott vara så att du upptäcker att du inte har druckit tillräckligt med vatten under dagen. Men du kan inte rätta till det genom att dricka massor av vatten på en gång. Förutom att det kommer kännas obehagligt att ha så mycket vatten i magen, kan det också göra dig illamående och förstöra din träning. 

3. Undvik att ha sex

Om det går riktigt vilt till kan sex fungera som en form av träning. Och då har du redan förbrukat en massa energi när du kommer till gymmet. Dessutom kan du vara lite trött och utmattad efter en svängom i sänghalmen. Och då får du inte ut så mycket av din träning. 

4. Du får inte röra dina tår!

Det är en bra idé att vänta med statisk stretchning – d v s att böja sig ner och hålla kvar stretchen – till efter träning. Dina muskler mår bra av att dra ihop sig så mycket som möjligt när du tränar, och det gör de bäst när du är varm i kroppen. 

Kanske är du intresserad av